Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Naivní divadlo přichází s premiérou pro nejmenší. Hudebně kouzelným Teď!

Slavnostní premiéru nové inscenace pro malé diváky uvede v sobotu 25. února Naivní divadlo v Liberci. Představení, které je o čase, jeho rozmanitosti, jeho neustálém plynutí, a také o odlišném vnímání času z pohledu dětí i dospělých, se jmenuje Teď!

„Jsme velmi zvědaví, jak na to budou děti reagovat, protože se jedná o sled písní, takže v něm nenajdou žádné dialogy, žádné situace, žádný příběh. Ten příběh je metaforicky uschován v textech písní, které jsou všechny na téma čas," uvedl dramaturg divadla Vít Peřina.

Nová hudební inscenace režisérky Michaely Homolové, či spíše divadelního koncertu pro nejmenší děti od pěti let je doprovázena vizuálními kouzly z dílny scénografa Kamila Bělohlávka. Autorem textů písní i básní je jeden z nejuznávanějších současných autorů pro děti Radek Malý. K jeho tvorbě se Naivní divadlo vrací po několika letech, které uplynuly od premiéry cenami ověnčené inscenace Čechy leží u moře, atmosférické koláže z veršů obsažených v jeho knize Moře slané vody.

„Tentokrát čerpáme z celého jeho díla, a především jsme Radka Malého požádali o písňové texty přímo na míru zamýšlené inscenace. Ta vyvrcholí v onom kratičkém okamžiku, kdy se starý rok potkává s novým. Jelikož texty písní napsal jediný autor a všechny jsou navíc na jednotné téma, oslovili jsme celkem osm různých tvůrců, aby jednotlivé písně zhudebnili a náš divadelní koncert tak získal na hudební rozmanitosti,“ uvedla režisérka inscenace Michael Homolová.

Všichni zvolení autoři hudby mají něco společného s tvorbou pro divadlo a s většinou z nich se diváci už v Naivním divadle potkali, jsou to Ivan Acher, Matej Benko, Vítek Brukner, David Hlaváč, Martin Konvička, Marka Míková, Tomáš Procházka a Vojta Procházka. „Každá píseň je vlastně takovým divadelním klipem, protože výtvarník Kamil Bělohlávek každé téma písně nějakým způsobem výtvarně zpracoval a na to se mohou diváci těšit během písniček na jevišti, kterému dominuje velká točna," dodal Peřina.

Slavnostní premiéra inscenace Teď! se uskuteční v sobotu 25. února v 17:00 hodin, v pondělí pak tuto novinku zhlédnou žáci základních a mateřských škol. Další reprízy pro školy i veřejnost jsou vzhledem k účasti Naivního divadla na festivalech v Kanadě naplánovány na polovinu března. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Naivní divadlo Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naivní divadlo přichází s premiérou pro nejmenší. Hudebně kouzelným Teď!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.