Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ukrajinští umělci si připomenou výročí narození národního hrdiny Ševčenka

Nedělní večer v libereckém kině Varšava bude patřit ukrajinské kultuře. Uprchlíci společně se svými českými přáteli zde 19. března pořádají literární dramatický večer u příležitosti narozenin Tarase Ševčenka, ukrajinského umělce, který žil v letech 1814 – 1861 a je symbolem země a ukrajinské kultury. Vystoupení začíná v 17.30 hodin.

Společenský večer pořádá spolek Kinera, který se věnuje aktivitám spojeným s ukrajinskými uprchlíky a většinu zisků věnuje právě na jejich podporu. Nejinak tomu i v tento večer, kde se bude vybírat symbolické vstupné ve výši 150 korun.

Návštěvníci uslyší mluvené slovo i písně. V ukrajinštině bude dílo přednášet zasloužilá umělkyně Tatiana Ciganska, sama uprchlice, česky Vladislav Kindrat. Tatiana Ciganska je rovněž zasloužilou umělkyní Ukrajiny, která uprchla před válkou.

Hlavní hvězdou podvečera bude zasloužilý umělec Ukrajiny, držitel ceny Tarase Ševčenka, operní pěvec Andrij Shkurhan. Dále vystoupí s verši ukrajinské děti Vladislav Kindrat a Ivan Makaryšin, vystoupí bandurista Yaroslav Nemesh a kytarista a zpěvačka Kateryna Rastorhuieva, oba váleční uprchlíci. Klavírní doprovod bude v provedení Maxima Biriucova.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karel Kašák

Štítky Taras Hryhorovyč Ševčenko, kultura, Varšava, kino, Ukrajina, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukrajinští umělci si připomenou výročí narození národního hrdiny Ševčenka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.