Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Přelet nad kukaččím hnízdem i Absolvent. Jablonecké divadlo na duben opět připravilo velmi pestrou nabídku pořadů

PR článek

Duben je měsícem velikonočním a Velikonoce nejsou jen oslavou jara, ale především svátkem duchovním, svátkem ukřižování a vzkříšení, svátkem srdce a duše. Na lidskou psychiku nejúčinněji působí hudba, i proto jablonecké divadlo v tomto svátečním měsíci zařadilo kromě divadelních představení hned tři koncerty vážné hudby.

Severočeské divadlo Ústí nad Labem v rámci Svatého týdne uvede na Zelený čtvrtek výjimečný koncert, a sice Dvořákovo Requiem pod taktovkou Miloše Formáčka. Skutečnou lahůdku přiveze do jabloneckého divadla Dolnoslezská filharmonie Jelení Hora. V premiéře uvede skladbu Jerzyho Kornowicze Masywy pro dva flétnisty a symfonický orchestr. Večer doplní díla Richarda Wagnera a Ludwiga van Beethovena. Na flétny zahrají sólisté Agata Dlugosz a Lukasz Dlugosz, dirigent Szymon Makowski. Kytarový virtuos Lubomír Brabec je odbornou kritikou řazen k nejbrilantnějším kytaristům světa. Jeho Interpretační umění zabírá pestrou škálu loutnové a kytarové literatury. Proto věříme, že bude důstojným hostem v dubnové hudební nabídce.

Z nabídky činoherní se diváci mohou těšit na komedii Lady Oskar agentury Hamlet Production. Vděčné výzvy hlavní role se chopila jedna z nejpopulárnějších komediálních hereček u nás Jana Paulová. Pokud jste se zúčastnili alespoň jediné domovní schůze, budete v průběhu představení mladoboleslavské scény Společenstvo vlastníků zažívat pocit déjá vu. Komedie, podle které byl natočen stejnojmenný film, totiž důsledně dodržuje formu klasické schůze. Skvělou příležitostí pro herečku Janu Krausovou je one woman show Biletářka Arnošta Goldflama, kterou do Jablonce přiveze Studio Dva divadlo.

Notoricky známá je filmová adaptace Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem, která získala hned pět Oskarů. Vy se můžete těšit na jevištní zpracování v podání herců Divadla různých jmen. Dalším jevištním zpracováním oscarového filmu, v němž se svou první rolí proslavil Dustin Hoffma je hra Absolvent Divadla Na Fidlovačce s Danielem Krejčíkem, Jitkou Schneiderovou v hlavních rolích.

Příznivci Jaroslava Duška uvítají Pátou dohodu, která přináší lidem celého světa svobodu a poselství být sami sebou. Operní a muzikálový zpěvák Daniel Hůlka rozezní svůj basbaryton v největších hitech své kariéry, ale také v téměř zapomenutých písních při svém recitálu. Rodiče s dětmi v dubnu jistě potěší pohádka Velryba Lízinka Divadla Krapet, která líčí trampoty velryby, která se do českých řek zatoulala ze Severního moře.

Jablonecké divadlo dá v dubnu prostor také regionální přehlídce dětských folklorních souborů a zpěváků lidových písní Zpěváček. Žáci hudebního a literárně-dramatického oboru, tanečního oboru se předvedou v tradičním profilovém pořadu Jarní koktejl ZUŠ.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městské divadlo Jablonec

Štítky jablonec, divadlo, duben, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přelet nad kukaččím hnízdem i Absolvent. Jablonecké divadlo na duben opět připravilo velmi pestrou nabídku pořadů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.