Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Oslavy Velikonoc začaly. Vyberte si z pestré nabídky akcí v celém regionu

Nadcházející dny přinesou první velké oslavy Velikonočních svátků napříč regionem. Otevřou se také hrady a zámky, a především se můžete zajet podívat na velikonoční veselice, trhy a slavnosti všeho druhu. Vyberte si.

Tradiční velikonoční trhy začínají v Liberci před radnicí už v pátek 31. března. Slavnostní zahájení je naplánováno na 15 hodin.

Pátek 31.3.
14.30: Jarní kytičky – vystoupení dětí z MŠ Kytička
15.00: Slavnostní zahájení velikonočního trhu se skupinou Vymazáno z archivu
17.00: Anežka Čejchanová a Imaginárium – živé hraní s nenapodobitelnou energií

Sobota 1.4.
10.30: Velikonoční dílničky – přijďte si vyrobit svoje krasličky a jiné dekorace
11.30: Zdobení velikonoční břízky – přijďte si pověsit vlastní pentličku
17.30: Malukoš – netradiční čtveřice, která hraje tradiční písně

Neděle 2.4.
10.30: Veselá pohádka báby Mraženy
14.30: Velikonoční dílničky – přijďte si vyrobit svoje krasličky a jiné dekorace
17.00: Plevel – mladá hudební kapela se svou vášní

Pro milovníky Velikonoc připravilo lektorské oddělení Oblastní galerie Liberec – Lázně Vyšívané Velikonoce s výtvarnou dílnu plnou kreativity a zábavy. Společně oslavíte jaro, zapátráte v historii a navrátíte se ke kořenům našich předků. Dozvíte se zajímavosti o zvycích a tradičním velikonočním zdobení v Čechách i na Moravě.

Akce začíná v 10 hodin a potrvá do 13 hodin, přijít můžete kdykoli v tomto čase. Vstupné: dospělí – 100 Kč, děti od 3 do 18 let – 50 Kč.

Velikonoce v Křišťálovém údolí si můžete užít celý víkend 1. a 2. dubna. Dva dny otevřených dveří ve sklárnách, ateliérech a muzeích. Nejen krásné velikonoční ozdoby, ale i výrobu šperků, bižuterie a skleněných výrobků zažijete ve velikonoční atmosféře přímo v místech vzniku. Přehled otevřených skláren a výroben najdete zde

Vratislavické Velikonoce začínají v sobotu 1. dubna ve 14 hodin a budou všude v okolí KC Vratislvice 101010 a v IGI. Připravený je pestrý program, který vyvrcholí jarním koncertem vratislavickým mateřských škol. Kromě toho si budete moct i s dětmi vytvořit nápadité jarní dekorace a ochutnat řadu regionálních dobrot. Přijďte si užít příjemnou velikonoční atmosféru. Vstupné je zdarma.

Velikonoční trhy na Sychrově zahájí sezonu na stejnojmenném zámku o víkendu 1. a 2. dubna. Konají se po oba dva dny v čase od 9 do 16 hodin a jednotné vstupné je 50 korun, děti do pěti let mají vstupné zdarma. Sychrovské trhy jsou letitou vítanou kulturní akcí, neboť v areálu zámku najdou návštěvníci více jak sto stánků s řemeslnými výrobky, regionálními i specifickými potravinami, občerstvením určeným ke konzumaci přímo na místě (klobásky, teplé sýry, buchty, koláče, bramboráky….) a samozřejmě s výrobky vztažnými ke svátkům jara. Velikonoční trhy jsou obohaceny i kulturním programem. Vystoupí kapela „Pouličníci“  i loutkové divadlo „Teátr“ Pavla Šmída. V sobotu se návštěvníci mohou těšit na folklórní soubor Horal. V tento den bude také zpřístupněn zámecký park, který láká k procházce například s kávou v ruce a teplými kobližkami k ní. Otevřen je samozřejmě také zámek s velikonoční výzdobou (platí se samostatné vstupné).

Velikonoční jarmark ve Frýdlantu pořádají v sobotu 1. dubna od 13 hodin na náměstí. Na náměstí nás čeká kulturní program, tradiční jarmark s tématem Velikonoc a také občerstvení. V budově radnice bude pro děti připraveno velikonoční dobrodružství a výtvarné dílny pro velké i malé. Vstup je zdarma.

Tradiční Velikonoce na Vísecké rychtě můžete navštívit v sobotu 1. dubna od 10 do 16 hodin v Kravařích. Vísecká rychta je roubené stavení s expozicí života na vesnici počátkem 19. století a týden před svátky dostanou návštěvníci již tradiční příležitost užít si malebné prostředí rychty v jarním kabátě prostřednictvím workshopů a jarmarku. Nebudou chybět stánky s občerstvením a celodenní zábavný program s divadlem a tradičním vynášením smrtky proběhne pod taktovkou umělecké skupiny Merlet.

O první aprílové sobotě startuje již třetí sezóna farmářských trhů v Lázních Libverda. Obec se již třetí sezónou chystá na zahájení farmářských trhů. Ty se budou konat každou první sobotu v měsíci od dubna do září. Na trzích je možné vybírat ze široké nabídky čerstvých potravin včetně zeleniny, ovoce, hub, medu, drobných rukodělných a řemeslných výrobků, výrobků cukrářů a pekařů. Trhy se konají v krásném prostředí lázeňského parku s květinovými záhony, sochami a upravenými plochami zeleně. Po návštěvě trhů si tak mohou návštěvníci užít příjemnou procházku parkem a zastavit se v lázeňské kolonádě nebo některé z přilehlých restaurací a kaváren.

  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com. MUCL

Štítky Velikonoce, slavnosti, Liberecko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslavy Velikonoc začaly. Vyberte si z pestré nabídky akcí v celém regionu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.