Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dan Bárta & Illustratosphere přivážejí do Liberce tour Němá éra

Po více než dvou desetiletích vydávají Dan Bárta & Illustratosphere reedice alb Illustratosphere (2000) a Entropicture (2003). Vydání desek doprovází Němá éra tour v rámci níž vystoupí v pátek 14. dubna v Lidových sadech v Liberci.

„V ideálním případě zazní na koncertech většina písní prvního alba. Stačí se sejít, připravit, nadechnout se a spustit. Některé písně se sluší přednést víceméně doslova, jiné bude dobré pojmout organičtěji, prostě tak, jak už to v životě chodí. Occamova břitva je naše zlá a krutá kamarádka,” říká o přípravách na koncerty Dan Bárta.

Obě desky vycházejí v omezeném množství na CD a poprvé také na vinylech, z toho Entropicture jako dvojvinyl. Remasteringu nahrávek se ujal Miroslav Chyška. Zakládající člen kapely stál také u původního zvuku debutu Illustratosphere, jenž získal cenu České hudební akademie Anděl v kategoriích Album roku a Zpěvák roku.

„Alba vycházela v době, kdy ještě nebylo úplně běžné mástrovat a limitovat nahrávky na krev, prostě byl ještě prostor pro full mastering. Myslím, že až teď, se současnými technologiemi, mají písně tu správnou barvu. Mastering pro vinyl i pro CD je jiný, každé médium má jiná specifika. Proto si myslím, že pro opravdové fanoušky a zároveň audiofilní nadšence, budou tyto reedice vlastně nové. Stejné písně, jiný zážitek,” popisuje Chyška.

Dan Bárta je jedenáctinásobný držitel Ceny Anděl, doprovodná kapela Illustratosphere hraje ve složení kytarista Miroslav Chyška, klávesista Filip Jelínek a kontrabasista a baskytarista Robert Balzar. Všichni tři jsou uznávanými hudebníky, skladateli a také členy formace J.A.R. Od roku 2014 je součástí Illustratosphere také slovenský bubeník a promotér Martin Valihora spolupracující s mnoha zahraničními hvězdami, v minulosti také s japonskou klavíristkou Hiromi Uehara.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lucie Maceczková

Štítky koncert, Dan Bárta & Illustratosphere, tour, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dan Bárta & Illustratosphere přivážejí do Liberce tour Němá éra  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.