Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tatrhy se tentokrát uskuteční na břehu Nisy v Liberci. Spojí s oslavami Dne Země

V neděli 23. dubna se v Liberci uskuteční další komunitní regionální Tatrhy. Tentokrát své zázemí najdou v parku u Krajského úřadu na břehu Nisy. Opět se tak spojí oblíbené trhy s oslavami mezinárodního Dne Země.

Tatrhy jako již tradičně nabídnou pestrou nabídku umění, designu, regionálních potravin a nejrůznějších výrobků od lokálních autorů, stejně jako hudbu a zábavu. V rámci propojení s oslavami Krajského dne Země se v rámci akce představí i ekocentra z celého kraje. „Za krajským úřadem je ukrytý malý park, kousek divočiny uprostřed města, kde jsou stromy obrostlé břečťanem, zpívají ptáci a zurčí řeka,“ uvedla za organizátory Tatrhů Veronika Iblová a pokračovala: „Přitom okolní ulice se teprve vzpamatovávají z doby před sametovou revolucí, po které zbyly brownfieldy a řeka spoutaná v betonovém korytu. Baví nás přivádět do takovým míst život, dát prostor umění a nechat rozeznít hudbu.“

Na Tatrzích se v rámci oslav Dne Země představí například Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje, Šance Zvířatům, Hnutí Duha, Semínko Země, Spolek ZAzemí, SEV Český ráj a Lesní klub Lewandulka.

Tatrhy plné barev, chutí a vůní se pro tentokrát propojí s oslavami Dne Země. O hudební doprovod se postará řada hudebníků od Davida Pomahače a Anny Veverkové po skupiny Zapomělsem a The Brownies. „V parku a na silnici podél řeky Nisy budou stánky s občerstvením bister a kaváren, designovými, farmářskými a řemeslnými výrobky. Součástí trhu bude i bleší trh a swap rostlin v podání Nazdar Bazaru, v rámci kterého si návštěvníci budou moci nějakou květinu zdarma odnést, přinést anebo obojí,“ informoval mluvčí kraje Filip Trdla.

Kromě ekocenter ukáže svou ekologickou tvář i vedení města Liberce, které představí připravovanou Strategii adaptace na změnu klimatu. „Krajský ekoden je příležitost představit veřejnosti, jak bohatá je ekologická výchova a osvěta v Libereckém a kdo jsou její strategičtí partneři pro Liberecký kraj,“ komentoval krajský radní Václav Židek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tatrhy

Štítky Liberec, Tatrhy, Den Země, Liberecký, trhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tatrhy se tentokrát uskuteční na břehu Nisy v Liberci. Spojí s oslavami Dne Země  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.