Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberec hostí mezinárodní soutěž v klasickém a moderním tanci

Dvě stě šedesát mladých tanečníků z dvaceti tanečních škol předvede své umění o víkendu v Malém divadle v Liberci. Koná se tam třetí ročník mezinárodní amatérské taneční soutěže v klasickém a moderním tanci New Generation. Akci pořádá v neděli 23. dubna taneční škola Malex působící při libereckém Divadle F. X. Šaldy.

„Hlavním cílem prestižní soutěže je přiblížit taneční umění širší veřejnosti a podpořit talentované děti a mládež, věnující se této nádherné činnosti na amatérské úrovni. Soutěž má celorepublikový i mezinárodní dosah, byli pozváni tanečníci z celé České republiky i ze zahraničí,“ vysvětluje za organizátory Barbora Svobodová. V Liberci tak mladí umělců načerpají inspiraci, porovnají své výkony a mají možnost navázat i nové kontakty či spolupráci.

Na jevišti Malého divadla předvedou tanečníci na 130 tanečních čísel. Jejich výkony zhodnotí odborná porota, v níž zasednu legendární tanečník, choreograf a herec Vlastimil Harapes, významný tanečník, choreograf a pedagog Zdenek Prokeš, první sólista Národního divadla v Praze Adam Zvonař a úspěšná tanečnice a pedagožka Anna Ščekaleva.

„Rádi bychom v této bohulibé akci pokračovali i v dalších letech. Naším cílem je, aby se soutěž New Generation stala v Liberci tradicí s velmi dobrým jménem a vysokou uměleckou úrovní,“ sdělil ředitel soutěže Alexey Yurakov.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv soutěže

Štítky tanec, soutěž, Malé divadlo, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec hostí mezinárodní soutěž v klasickém a moderním tanci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.