Počasí dnes29 °C, zítra26 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Deštivé dny i After Life. Jablonecké divadlo na květen připravilo řadu atraktivních titulů

PR článek

Květen v jabloneckém divadle patří už tradičně festivalu Město plné tónů. Jablonečtí diváci se ale mohou těšit i na další herecké mistrovství Richarda Krajča, tentokrát v dramatu Deštivé dny Divadla Ungelt, na představení Divadla Na Jezerce After Life.

Letos slavnostní zahajovací titul festivalu Město plné tónů připadl na Čardášovou princeznu ústecké operety, avšak bude mít tři „předskokany“. Prvním bude komorní koncert hobojistky Barbory Trnčíkové, klarinetistky Anyy Sysové a fagotisty Petra Sedláka Slavic trio, druhým koncert Petra Spáleného a Milušky Voborníkové a třetím příběh klavíristy pod názvem Vzpomínky zůstanou Studia DVA Divadlo se Zlatou Adamovskou a Petrem Štěpánkem v hlavních rolích. V rámci festivalu, který finančně podpořil Státní fond kultury ČR, divadlo uvede také Hudební pořad ke Dni matek s legendou české opery Richardem Haanem, nositelem ceny Thálie a pokořitelem kanálu La Manche. Spoluúčinkuje Jolana Smyčková, členka Divadla Semafor.

A do pomyslné stupnice plné tónů patří i Jablonecký hudební festival, v němž vystoupí DPS Vrabčáci, Vrabčata a Písklata ze ZŠ Mozartova Jablonec n.N. Jako hosté se představí DPS Čekanky a DPS Sedmikráska (přípravné sbory DPS Jizerka Semily), DPS Fialenka při ZŠ A. Bratršovského Jablonec n.N., DPS Skřivánek z MŠ Mšeňáček J. Hory Jablonec n.N., přípravný DPS Hlásky ZUŠ Tanvald, DPS Melodia Tanvald a dívčí komorní sbor Harmonia z Tanvaldu.

Jablonečtí diváci se mohou v květnu těšit na další herecké mistrovství Richarda Krajča, tentokrát v dramatu Deštivé dny Divadla Ungelt, kde mu po boku bude David Švehlík. Další mužskou výraznou hereckou dvojicí budou Milan Šteindler a Jan Hrušínský v představení Divadla Na Jezerce After Life. V dalších rolích uvidíte Jaromíru Mílovou, Libuši Švormovou, Petra Vacka a další.

Kdo má rád odlehčenější žánr, přijde si v květnu také na své. Nejznámější slovenská stand-up komička Simona Salátová vyráží na česko-slovenské turné se svým hodinovým speciálem Donaha! Nemine ani Jablonec nad Nisou. V dobrém i zlém aneb Jak vypadá manželství po třiceti letech pod jednou střechou, tak by mohl znít podtitul travesti show Dokud nás smrt nerozdělí oblíbené skupiny Techtle Mechtle.

Rozmanitost květnové nabídky rozšíří ochotnický spolek J. K. Tyl z Josefova Dolu hrou inspirovanou antickým motivem Herkules a Augiášův chlív. Představení se koná v rámci projektu Ochotnické divadlo v našem regionu za finanční podpory Státního fondu kultury ČR. Divadlo nezapomnělo ani na nejmenší diváky, potěší je pohádkou Honza málem králem Divadelní společnosti Agáta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Divadlo Jablonec

Štítky divadlo, jablonec, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deštivé dny i After Life. Jablonecké divadlo na květen připravilo řadu atraktivních titulů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.