Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Léto v Libereckém kraji bude opět s festivaly Benátská, Mácháč či Hrady.CZ

Léto v Libereckém kraji opět oživí festivaly, jako jsou Benátská, Keltská noc, Máchač či Hrady.CZ. Naopak příznivci jazzu musí oželet, že v Liberci nebude v rámci celoprázdninové akce Léto na náměstí tradiční koncert Bohemia Jazz festu. Místo toho zde vystoupí soubor Hradišťan.

Koncertem Hradišťanu 29. června otevřeme Léto na náměstí a myslím si, že to bude velké," uvedl Ivan Langr (Starostové pro LK), náměstek pro kulturu města Liberce. Léto na náměstí je v Liberci tradiční akcí, kdy se po celé prázdniny na náměstí Dr. E. Beneše odehrává série koncertů, divadelních představení a další kulturních programů, za něž se vstupné nevybírá. Město letos za uspořádání Léta na náměstí vydá 950.000 korun.

Bohatší program než loni by měl mít 29. ročník festivalu Benátská, který se v areálu ve Vesci na okraji Liberce bude konat od 27. do 30. července. „My se vlastně vracíme k full verzi, to znamená k plné verzi, takže letos zase budou tři podia," uvedl ředitel festivalu Pavel Mikez. Po zrušení koronavirových omezení bude mít Benátská opět zahraniční hvězdu. Tentokrát to bude Chris Norman, bývalý frontman skupiny Smokie. „Před několika lety vystoupil v liberecké aréně a setkalo se to s velkým ohlasem, takže jsme ho rádi pozvali k nám na festival," dodal Mikez. Na Benátské vystoupí i Jarek Nohavica, David Koller, Lenka Filipová, Katarína Knechtová, raper Yzomandias nebo kapely Rybičky 48, Mirai, Harlej, Trautenberk či Těla.

Rockový festival Keltská noc bude v krkonošském Harrachově poosmadvacáté, tentokrát od 10. do 12. srpna. Tradičně největší hvězdou bude kapela Tři sestry, vystoupí také Dymytry, Vypsaná fixa, PSH, maďarská kapela Firkin nebo Cocotte Minute.

Více než 100 zahraničních i domácích umělců se představí na jednom z největších festivalů tuzemské taneční hudby, který bude 18. a 19. srpna tradičně na pláži Klůček u Máchova jezera v Doksech na Českolipsku. Mezi hlavní hvězdy prvního dne 21. ročníku bude patřit nizozemský dýdžej a producent R3hab, který se řadí se ke globálně nejúspěšnějším hitmakerům.

Kromě studiové spolupráce s umělci jako Armin van Buuren, Sia, Afrojack, Timmy Trumpet stojí i za úspěšnými remixy skladeb od Katy Perry, Lady Gaga nebo Rihanny," uvedl za festival Petr Tajčman. V pátek podle něj vystoupí i Morten, jeden z nejoriginálnějších producentů, který stojí za stylem označovaným jako future rave. „Vrcholem sobotního programu bude vystoupení Anfisy Letyago, která patří mezi nejžádanějších techno dýdžejky současnosti. Velký návrat k Máchovu jezeru zažije dánský producent Kölsch, jehož loňské vystoupení sklidilo velký úspěch," dodal Tajčman.

Nedaleký Bezděz bude na konci prázdnin opět poslední zastávkou putovního festivalu Hrady.CZ. Ve dnech 1. a 2. září by tam měli vystoupit Tomáš Klus, Dymytry, Kabát, Kryštof, Anna K. Michal Hrůza, Mirai, No Name nebo Wanastowi Vjecy.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Keltská noc

Štítky ČR, kultura, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léto v Libereckém kraji bude opět s festivaly Benátská, Mácháč či Hrady.CZ  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.