Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do otevřených muzeí si pod rouškou noci našli cestu malí i velcí návštěvníci

Muzejní noc pod Ještědem je za námi. Příležitost nahlédnout do muzeí v netradiční dobu si v Liberci a Vratislavicích nad Nisou nenechaly ujít stovky zájemců. Zábavu v muzeích našli děti i dospělí, na koleje opět vyjely historické tramvaje a do ulic vyrazily také dobové autobusy.

Muzejní noc pod Ještědem se vydařila. Byla o něco komornější než v minulém roce, ale o to víc si ji návštěvníci mohli užít. V Liberci je přivítali v Severočeském muzeu, Oblastní galerii, Technickém muzeu a ve Vratislavicích se otevřel Rodný dům Ferdinanda Porsche.

Muzejní noc pod Ještědem 2023

Sobota, 20. května 2023, 09:01

Muzejní noc pod Ještědem 2023
Muzejní noc pod Ještědem 2023

Zatímco v prostorách LVT a zdejším muzeu si přišli na své zejména milovníci automobilů, v galerii byla lákadlem skleněná dílna výrobce vánočních ozdob Decor by Glassor, odkud si děti odnášely vlastnoručně dotvořené ozdoby z foukaného skla nebo z balónků. U Severočeského muzea tradičně největší fronty stály na věž a ve Vratislavicích si lidé vyslechli netradiční divadelní prohlídky a děti si vyzdobily baťůžky s motivem aut Porsche.

Příjemný byl i doprovodný program. Příznivci jazzu ocenili vystoupení jazzmana Lee Davidsona s Otto Hejnic Triem v příjemném prostředí rodného domu Porscheho, u galerie v Liberci to naopak rozjela turnovská kapela What The Funk.

Opět nechyběly cesty historickými tramvajemi a autobusy, které odvezly zájemce až do sousedního Jablonce nad Nisou. Tam je přivítali v rámci akce v místních muzeích a institucích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky muzejní noc, Liberec, Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do otevřených muzeí si pod rouškou noci našli cestu malí i velcí návštěvníci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.