Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hrady a zámky v regionu nabízí pestrý program i pro nejmenší hosty

Prázdniny jsou tradičně nejrušnější částí sezony na hradech a zámcích. V Libereckém kraji mají návštěvníci možnost prozkoumat objekty od půdy až po sklep, a především všude nachystali něco zajímavého i pro děti.

Dětské zkrácené prohlídky nabízí již celosezonně na zámku Hrubý Rohozec, a to denně, od úterý do neděle. Prohlídka vede druhým patrem zámku, kde se nachází dětské pokoje a vede ji nekostýmovaný průvodce. Do prázdninového programu zařazuje správa zámku také kostýmované prohlídky a varhanní soboty.

Celoročně otevřený Sychrov nabízí v červenci a srpnu několikrát denně prohlídku s princeznou, a to od pondělí do neděle, k zakoupení je také hra do zámecké zahrady, v bývalé konírně je umístěna výstava voskových figurín připomínající nejenom české dějiny,“ říká Lucie Bidlasová, mluvčí NPÚ na Sychrově.

Pro dospělé je červenec i srpen na Sychrově nabitý kulturními akcemi, například v polovině července je to oblíbená show 7 pádů Honzy Dědka, připraveny jsou také muzikály a divadelní představení v nádvoří a zahradě. 

Zámek Zákupy nabízí dětským návštěvníkům prohlídky s princeznou a také výstavu o čertících. Nově je v prostorách zámku panelová výstava věnovaná následníkovi trůnu arcivévodovi Františku Ferdinandu d´Este, od jehož narození uplynulo 160 let.

Celosezonně je dětská prohlídka nabízena také na Frýdlantě. Na hradě a zámku mají o prázdninách otvírací dobu delší než obvykle, od 10 do 17 hodin, kdy v pět odchází poslední prohlídka.

Zábavné objevování hradu za pomoci razítek a s odměnou na závěr čeká rodiny s dětmi na Bezdězu, kde se také pořádají hradní slavnosti a šermířské turnaje. I na Troskách je letos připraven doprovodný kulturní program – přednášky, lukostřelba, šermíři, oblíbení lanochodci a pravidelné večerní promítání českých filmových klasik,“ popsala další možnosti Bidlasová.

Hrad Grabštejn nabídne hrané prohlídky připomínající Harrachy a dětský návštěvník zde může hledat klíč od truhlice s pokladem. Na Grabštejně také pořádají například 15. července noční prohlídky, tak si je nenechte ujít. Lemberk zpřístupňuje středověkou věž a také Bredovský letohrádek, chystají se zde komponované večery se známými herci a zpěváky.

Ohodnoť článek

Foto Hrad a zámek Frýdlant

Štítky prohlídky, prázdniny, děti, hrady, zámky, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrady a zámky v regionu nabízí pestrý program i pro nejmenší hosty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.