Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prázdninový tip: Údolská pouť láká k návštěvě Kryštofova Údolí

Poslední červencový víkend patří v Kryštofově Údolí tradiční Údolské pouti nebo-li pouti ke svatému Kryštofu, patronu místního dřevěného kostela. Připravený bude od pátku 27. do neděle 30. července duchovní i kulturní program a nebude chybět dobové tržiště.

Páteční program nabídne od 17 do 18 hodin, v lese nad obcí venkovní mši pro poutníky u kaple svatého Kryštofa.

Sobota začne ve 12.30 hodin zahájením s Jakubem Marvanem, který bude celou pouťní slavnost doprovázet slovem. V průběhu odpoledne se můžete těšit na dětské představení, koncert v kostele a vystoupení hudebních skupin i interpretů. Mimo jiných zazpívá finalista SuperStar Adam Janotka, skupiny Těla či Tres Udos a Těžká Barbora.

Koncert přátelství, který začne v 15 hodin v kostele nabídne pestrý soubor skladeb Vivaldiho, Janáčka či Dvořáka v podání sopranistky Karolíny Janů, jíž doprovodí na housle Monika Urbanová a na varhany Přemysl Kšica.

Neděle nabídne v 11 hodin poutní mši v kostele sv. Kryštofa, v jejímž průběhu zazní Orgelsolomesse in C skladatele W. A. Mozarta v podání souboru Collegium Strahoviense, pod taktovkou Vladimíra Roubala. Odpoledne, od 16 hodin, se můžete těšit na divadelní představení kryštofodolských ochotníků, kteří připravili hru O hradním pánovi a krásné panně.

Po celý víkend nebude chybět občerstvení, zmrzlina, stánky s řemeslnými výrobky, projížďky na koních či kolotoče pro děti, komentované prohlídky kostela svatého Kryštofa nebo Blešák – Flohmarkt před kavárnou U Ježka.

Vstupné je dobrovolné.  

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kryštofovo Údolí

Štítky pouť, tradice, Kryštofovo Údolí, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prázdninový tip: Údolská pouť láká k návštěvě Kryštofova Údolí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.