Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Třicet pět tisíc návštěvníků, přes padesát kapel. Takový je účet letošního hudebního festivalu Benátská!

Proměnlivé počasí, desítky hodin hudby různých žánrů v podání více než padesáti kapel a tři dny zábavy v libereckém areálu ve Vesci. Takový byl letošní ročník festivalu Benátská!, který navštívilo třicet pět tisíc fanoušků. Hlavními hvězdami tentokrát byli Richard Müller, No Name, Mirai, Rybičky 48 nebo Jaromír Nohavica.

Program se nám letos podařilo sestavit tak, že každý ze tří dnů byl úplně jiný, což jen dokazuje, jak široký záběr máme. Tradiční čtvrteční dárek pro nedočkavé jsme symbolicky pojali jako slovenský večer kdy sedmi tisícům fanouškům zahráli například Richard Müller nebo No Name. Pátek byl nadupaný například díky Mirai a Rybičkám 48, vrcholem sobotního programu bylo vystoupení Jarka Nohavici, kdy z úžasné atmosféry musel mít snad každý husí kůži,“ shrnul spolumajitel festivalu Petr Pečený.

Třetí den 29. ročníku festivalu Benátská!

Neděle, 30. července 2023, 07:46

Třetí den 29. ročníku festivalu Benátská!
Třetí den 29. ročníku festivalu Benátská!

Jediný zádrhel, který ale k festivalům patří, přišel těsně před začátkem. Anglický zpěvák Chris Norman, který měl být hvězdou festivalu, totiž ze zdravotních důvodů zrušil svůj páteční koncert.

Za letošní návštěvu jsme hrozně rádi, většina festivalů se potýká s tím, že fanoušků chodí méně. My jsme vděční za to, že nám lidi udrželi přízeň, a že i přes místy velmi náročné počasí byla návštěva prakticky stejná jako vloni,“ řekl ředitel festivalu Pavel Mikez ajeho kolega Pečený dodal: „Děkujeme všem divákům, uplynulé tři dny byly ohromnou motivací pro další, jubilejní 30. vydání Benátské!.“

Novinkou letošního ročníku Benátské! s Impulsem byla Adifex Stage, která doplnila hlavní ČEZ Energy Stage a Hudební stan Rádia Impuls. Na ní se během pátku a sobotu vystřídalo 16 kapel, v sobotu ji opanovali mladí interpreti v čele se Sharlotou, Viktorem Sheenem nebo Yzomandiasem.

Přípravy 30. ročníku začaly prakticky hned se skončením festivalu, první informace o programu Benátské! s Impulsem pro rok 2024 začnou organizátoři zveřejňovat na přelomu roku.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AZ Fotky

Štítky festival, hudba, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třicet pět tisíc návštěvníků, přes padesát kapel. Takový je účet letošního hudebního festivalu Benátská!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.