Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ve Frýdlantu začne Letní Jazzová dílna Karla Velebného. Letos už čtyřicátá

Milovníci jazzové hudby se sjíždí do Frýdlantu, kde za pár dní začíná legendární Letní jazzová dílna Karla Velebného. Letos slaví už neuvěřitelných čtyřicet let. Začne 12. srpna a potrvá do 18. srpna.

Letošní jazzová dílna bude směrem k veřejnosti trochu odlišná. Zatímco v předchozích letech vždy přinesla v úterý koncert pro seniory na nádvoří radnice a poté ve středu na nádvoří hradu a zámku velkolepý lektorský koncert, letos proběhnou veřejná představení na jiných místech. Středeční koncert bude kvůli restaurátorským pracím na hradě a zámku přesunut na náměstí T. G. Masaryka, místo koncertu na nádvoří radnice je připraven vokální koncert v nádherném prostředí kostela Nalezení sv. Kříže,“ vysvětluje starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

Jazzová dílna je ale především jedinečnou příležitostí pro mladé hudebníky, ale pochytili zkušenosti od zkušenějších lektorů, něco nového se naučili a společně si zahráli.

Letní jazzová dílna Karla Velebného začíná už tuto sobotu a frekventanti si jí už poněkolikáté zahájí po svém a ve vlastní režii – Dixielandovým průvodem Frýdlantem, který odstartuje na rohu ulic Karla Velebného a Holečkova a poté půjde městem do restaurace Beseda, kde mají účastníci dílny své zázemí. Průvod vyjde v 18.00 hodin a připojit se k němu může každý, kdo má rád jazz nebo s námi chce oslavit narozeniny Letní jazzové dílny,“ uvedl Aleš Benda, hlavní pořadatel Letní jazzové dílny Karla Velebného, který je její součástí od samého počátku.   

Koncert na náměstí T. G. Masaryka je na programu ve středu 16. srpna od 17 hodin a vstupné je 200 korun, koncert v kostele Nalezení sv. Kříže si můžete poslechnout v pátek 18. srpna od 18:30 hodin a vstupné je dobrovolné. Kromě toho se odehrají tradičně ve čtvrtek 17. a v pátek 18. srpna i koncerty frekventantů v sále restaurace Beseda. Ty začínají vždy ve 20.00 hodin a vstupné je 100 korun.

Ohodnoť článek

Foto Radek Petrášek

Štítky jazz, letní dílna, Frýdlant, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantu začne Letní Jazzová dílna Karla Velebného. Letos už čtyřicátá  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.