Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Naivní divadlo představí v nové sezoně tři novinky, pro děti i dospělé

Tři nové inscenace uvede Naivní divadlo v Liberci, které vstoupilo do sedmdesáté čtvrté sezony. První novinku nazvanou Horror vacui uvidí diváci už v říjnu, další dvě budou uvedeny na jaře příštího roku.

Nabídka divadla bude opět pestrá. Loutková novinka pro dospívající a dospělé s názvem Horror vacui se inspiruje životem a dílem grafika, malíře a spisovatele Josefa Váchala. Rodiny s dětmi, žáci i učitelé mateřských a základních škol se mohou těšit na řadu krásných představení nejen z repertoáru Naivního divadla, ale také v podání nejrůznějších hostů. Chybět nebude tradiční Noc divadel, která v této sezóně proběhne netradičně dvakrát, a také workshopy, rodinná odpoledne či Večery v Naivním.

Říjnová novinka Horror vacui vznikla pod režijní taktovkou Filipa Homoly, který je podepsaný mimo jiné pod cenami ověnčeným titulem Jsou místa oblíbená tmou, kde nikdy a nic na ostrovech se skrývá odlehlých. Na svém nejnovějším počinu spolupracuje s výtvarníkem Robertem Smolíkem. Imaginativní inscenace nabídne dospívajícím a dospělým vhled do života a tvorby jedné z našich největších uměleckých osobností 20. století, grafika, malíře, řezbáře, spisovatele a filozofa Josefa Váchala (1884–1969).

V únoru se uskuteční premiéra poetické inscenace pro děti od dvou let Červený balónek, která se volně inspiruje slavným stejnojmenným francouzským filmem režiséra a scénáristy Alberta Lamorisse z roku 1956. „Ve spolupráci s výtvarnicí Bertou Doubkovou ji připravuje domácí tvůrčí tým v čele s režisérkou Michaelou Homolovou, jenž má na kontě řadu oblíbených a úspěšných titulů pro nejmenší děti, například O beránkovi, který spadl z nebe, Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! a další,“ doplnila Jana Pittnerová z divadla.

V květnu se pak žáci prvního stupně základních škol mohou těšit na Yettiho. Inscenaci o síle a významu lidské imaginace a zvídavosti připravuje tvůrčí tým pod vedením talentované režisérky Anny Klimešové, která v Naivním divadle uvedla již inscenaci Hvězdný posel.   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Naivní divadlo Liberec

Štítky sezona, Naivní divadlo, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naivní divadlo představí v nové sezoně tři novinky, pro děti i dospělé  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.