Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Šaldovo divadlo má pět nominací na Ceny Thálie, z toho jednu užší

Liberecké Divadlo F. X. Saldy získalo pět nominací na letošní Ceny Thálie, čtyři širší a jednu užší. Divadlo tak navazuje na loňský úspěch, kdy z pěti nominovaných umělců obdržela Cenu dvojice Veronika Korytářová za roli Vlasty Buriana v inscenaci Burian a Martin Bárta za provedení Jaga v opeře Otello. Vyhlášení výsledků se odehraje 30. září.

Užší nominaci v kategorii činohry si vysloužila Karolína Baranová za titulní roli Marie Antoinetty v tragikomedii Davida Adjmiho v režii Janky Ryšánek Schmiedtové, která se vyznačuje výrazným vizuálním i hudebním provedením. Premiéru měla na konci ledna letošního roku.  

Dramatický příběh Marie Antoinetty uvede v premiéře Šaldovo divadlo

Nejen vizuálně a hudebně výrazná je nová inscenace libereckého Divadla F. X. Šaldy Marie Antoinetta, která bude premiérově uvedena v pátek 27. ledna a ve druhé premiéře 29. ledna. Jak už sám název napovídá, příběh se věnuje osudu poslední...

Za činohru širší nominaci získal Martin Polách za ztvárnění George v inscenaci Kdo se bojí Virginie Woolfové?, za operu Lívia Obručník Vénosová (role Blanche, Dialogy karmelitek), za muzikál pak Jakub Hliněnský za úlohu Hraběte Boni Kancsianu v Čardášové princezně. Širší nominaci za balet obdržela španělská tanečnice Nuria Cazorla García za roli role Carmen v představení Šach Mat / Carmen.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Divadlo F. X. Šaldy

Štítky divadlo, Ceny Thálie, Divadlo F. X. Šaldy, nominace, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šaldovo divadlo má pět nominací na Ceny Thálie, z toho jednu užší  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.