Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Malé divadlo uvede ve světové premiéře Dianiškův humorný thriller

První premiéra sezony a rovnou světová čeká v pátek 6. října Malé divadlo v Liberci. Diváci se mohou těšit na humorný thriller režiséra Tomáše Dianišky, inscenaci Tajemný pan Zet. Zahrají si v ní například laureátka Ceny Thálie Karolína Baranová nebo hostující herec Jakub Albrecht.

Jsme moc rádi, že se Tomáš Dianiška do Liberce pravidelně vrací,“ říká dramaturg Jiří Janků a pokračuje: „Jeho divadelní poetika si našla celou řadu příznivců zvláště mezi mladší diváckou generací. Velká hravost, svérázný humor, parodie hororového žánru a třeba i odkazy na řadu filmů a seriálů, to jsou atributy, které by na naši inscenaci mohly přilákat středoškoláky i vysokoškoláky.“

Nová hra Tajemný pan Zet, by měla výrazně vybočovat z Dianiškovy tvorby posledních let. Tak trochu obloukem se vrací k hravosti, jakou diváci poznali například v Atomové kočičce. Jde o divadelní thriller, který paroduje hororový žánr a rozehrává řadu bláznivých, nečekaných vtipných situací plných nekorektního humoru. Nenajdete tu jednoho hlavního hrdinu, jde o fiktivní setkání osmi postav, které se vzájemně neznají, a každá z nich má své tajemství.

Inscenaci režijně připravil autor hry Tomáš Dianiška, scénu a kostýmy vytvořila Lenka Odvárková – Hollá, hudbu složil Matej Štesko. Kromě zmíněné Karolíny Baranové a Jakuba Albrechta se v dalších úlohách objeví Filip Jáša, Zdeněk Kupka, Stavros Pozidis, Jana Stránská, Jana Hejret Vojtková a Kateřina Kornhäuserová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Roman Dobeš / Divadlo F. X. Šaldy

Štítky divadlo, Malé divadlo, premiéra, Tomáš Dianiška, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malé divadlo uvede ve světové premiéře Dianiškův humorný thriller  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.