Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

K výročí připravili v Severočeském muzeu návštěvníkům řadu novinek

Pestrý program připravili na podzim pro návštěvníky v Severočeském muzeu v Liberci, kromě toho si každý může odnést i nové upomínkové a současně i praktické předměty. Ty jsou jednou z novinek, které muzeum připravilo, novinkou příštího roku pak bude nový vizuál muzea.

V říjnu začínáme s masivnějším konáním kulturních akcí. Z nového filmového cyklu mohu doporučit promítání kultovního českého filmu Kouř, které se uskuteční 20. října od 19 hodin. Pro milovníky hudby jsme připravili koncert sboru Aurea Rosa nazvaný K poctě rodu Harrachů – tento šlechtický rod velmi těsně spojený s Jizerskými horami totiž v rámci dlouhodobého cyklu letos představuje Národní památkový ústav,“ zve do muzea nový dramaturg kulturních akcí Ondřej Ulihrach.

Zcela výjimečnou akcí pak bude podle Ulihracha křest knihy Aleše Palána s názvem Náčelník, která je poctou dlouholetému propagátorovi Jizerských hor, autoru Knihy o Jizerských horách, Miloslavu Nevrlému. „Nakladatelství Kazda, kde kniha vychází, uvedení knihy naplánovala na pondělí 30. října od 18. hodiny,“ dodal.

Veřejnost nepřijde ani o tradiční akce, jakými jsou komentované prohlídky k výstavám, výtvarné workshopy pro děti nebo události s přesahem – Vánoce a Velikonoce v muzeu či Muzejní noc konaná vždy na jaře.

Muzeum připravuje nový vizuál

V rámci oslav založení muzea si mohou návštěvníci pořídit i nové upomínkové předměty, jako například pohlednice nebo pivní tácky či plecháčky, které si mohou návštěvníci muzea odnést v praktické lněné tašce s motivem lva nebo lvice z muzejního schodiště. Na webu lze najít virtuální prohlídku muzejní budovy a jejího okolí. Muzeum k výročí založení vydá v listopadu a na začátku roku 2024 ještě dvě knihy. Jednu odbornou, která monograficky zpracovává jeho historii a druhou ilustrovanou s odlehčenějším obsahem na téma historie, osobnosti a chod muzea.

Zrodilo se též speciální výroční logo, které letos muzeum používá. S tím souvisí i významná změna, která se chystá spolu s některými změnami ve stálých expozicích na příští rok.

Díky poslední modernizací se nám podařilo do muzea nalákat nové návštěvníky z Liberce a okolí, kteří se k nám pravidelně vrací. Marketingová analýza nás ale letos upozornila na to, že srozumitelnost stávajícího názvu muzea není příliš jasná pro turisty ze vzdálenějšího okolí. Nová vizuální identita nám má pomoci oslovit lidi z celé České republiky i z nedalekého polského a německého příhraničí. V roce 2024 proto dojde k zásadní změně v komunikaci směrem k návštěvníkům. Ve spolupráci s Czechdesignem jsme vyhlásili soutěž o novou vizuální identitu muzea. Čeho všeho se změny dotknou a co nová vizuální identita bude obsahovat, si zatím nechám pro sebe,“ poznamenal ředitel muzea Jiří Křížek.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Severočeské muzeum Liberec

Štítky Severočeské muzeum, novinky, vizuál, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K výročí připravili v Severočeském muzeu návštěvníkům řadu novinek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.