Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Liberecký rodák Otfried Preussler by oslavil stovku. Autora Čarodějova učně připomene několik akcí

Významný světový autor knih pro děti a mládež Otfried Preussler se narodil 20. října 1923 v Liberci. Kulaté výročí je důvodem, proč si autora třeba Čarodějova učně nebo Malé čarodějnice připomenout právě i ve městě pod Ještědem.

Jeho knihy okouzlily miliony čtenářů, ať už třeba Malá čarodějnice nebo Čarodějův učeň, u nás proslavený geniálním animovaným filmem Karla Zemana, u jehož vzniku byl Otfried Preussler osobně.

Při příležitosti významného jubilea byl spuštěn web, který Preusslera připomíná. Už ve středu v liberecké knihovně začala výstava. V průběhu října až prosince 2023 pak budou na dvanácti místech po Liberci rozmístěné vybrané knihy Otfrieda Preusslera. „Dvanáct učedníků v tajemném mlýně, tam, kde sloužil i Krabat. Tucet míst jako symbol tajuplné dvanácté hodiny. Kavárny a další příjemná místa mohou být vaším setkáním s příběhy a pohádkami tohoto literárního velikána,“ uvedl knihkupec Martin Fryč, který se na připomínce Preusslera podílí.

Na listopad se pak chystají další akce pro školy a veřejnost a připomínání libereckého rodáka se završí pouličním představením Cesty Otfrieda Preusslera na motivy jeho okouzlujících vánočních příběhů.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kavárna Bez konceptu, Město Liberec, Anna Stárková a Martin Fryč

Štítky otfried preussler, čarodějův učeň, malá čarodějnice, liberec, akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký rodák Otfried Preussler by oslavil stovku. Autora Čarodějova učně připomene několik akcí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.