Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hrady a zámky brány s koncem sezony nezavírají. Vyrazit můžete na Sychrov, Zákupy a Bezděz

Přestože turistická sezona na památkách končí nadcházející víkend, zůstávají i v listopadu otevřené některé hrady a zámky. Vedle tradičních prohlídek nabídnou i speciální, připravuje se adventní program a 11. listopadu se památky otevřou pro válečné veterány zdarma.

Už tradičně zůstane otevřený zámek Sychrov na Liberecku, který má, až na dva dny v roce, otevřeno celoročně. Vyrazit můžete bez většího omezení i do Zákup či na Bezděz.

Na druhý listopadový víkend připravujeme pohádkové prohlídky, konec měsíce bude patřit vyhlášeným Adventním trhům a populárním Čertovským prohlídkám. Druhým celoročně zpřístupněným objektem jsou na severu Čech Zákupy na Českolipsku, kde nabízíme tak zvanou Zimní trasu. A protože nám počasí přeje, tak dokud nenapadne sníh, umožníme předem objednaným zájezdům i prohlídku Bezdězu,“ vyjmenovává možnosti výletů za památkami Miloš Kadlec, ředitel ÚPS Sychrov.

Podzimní novinkou jsou Poesiomaty na hradu Kunětická hora na Pardubicku a u hradu a zámku Frýdlant na Liberecku.  Poesiomaty, neboli poetická mluvítka, přibližují nově historii i současnost vybraných památek Národního památkového ústavu. Ve Frýdlantu ho najdete u hradu a zámku Frýdlant na vyhlídce nad parkovištěm. Jeho osazení a zprovoznění proběhne v průběhu listopadu.

Ohodnoť článek

Foto NPÚ

Štítky hrady a zámky, Národní památkový ústav, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrady a zámky brány s koncem sezony nezavírají. Vyrazit můžete na Sychrov, Zákupy a Bezděz  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.