Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jenkinsova Mše za mír zazní poprvé v LIberci

Pěvecký sbor Ještěd srdečně zve všechny milovníky krásné hudby na provedení Mše za mír (v originále The armed man: Mass for peace) od Karla Jenkinse, koncert se v průběhu listopadu uskuteční v Liberci, Semilech a v Děčíně. V Liberci si koncert můžete přijít vychutnat v sobotu 11. listopadu v 18 hodin do kostela sv. Antonína Velikého na Sokolovském náměstí.

Na pódiu se pod taktovkou dirigenta a sbormistra Marka Müllera sejdou hned tři hudební tělesa, a to liberecký sbor Ještěd, Děčínský pěvecký sbor, a Podkrkonošský symfonický orchestr ze Semil, na jevišti tak vystoupí téměř 200 hudebníků a zpěváků. Koncert bude reprízován i v Semilech dne 18. 11. v 19.30  ve Fabrice 1861, a v Děčíně dne 26.11 v 16 hodin v děčínském zámku.

Mše za mír byla zkomponována britským hudebním skladatelem Karlem Jenkinsem v roce 1999 a byla původně věnována obětem války v Kosovu. Jedná se o protiválečnou skladbu, která vychází z katolické mše a kombinuje texty z Bible, Mahbhraty, či islámského adhanu. Celá skladba akcentuje hrůzy války a zároveň vyjadřuje naději, která byla v době vzniku skladby vkládána do nového milénia.

Pro celkovou náročnost provedení je toto dílo realizováno jen zřídka, a v Libereckém kraji to bude jeho vůbec první uvedení.

Vstupné dobrovolné.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Sbor Ještěd

Štítky ještěd, sbor, sbor ještěd, koncert, mše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jenkinsova Mše za mír zazní poprvé v LIberci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.