Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do Liberce se sjedou tanečníci z celého světa. K vidění budou desítky stylů

Více než sto tanečních škol z celého světa vysílá do Liberce své svěřence, aby soutěžili o tituly na 15. ročníku mezinárodní taneční soutěže World Dance Championship. Tanečníci se předvedou ve dnech 24. – 28. listopadu v libereckém Centru Babylon. Letos se již po desáté koná šampionát pod taktovkou WADF – World Artistic Dance Federation.

Přihlášeny jsou takřka dva tisíce tanečníků a diváky i účinkující čeká 82 hodin tance.

Nejpočetnější škola bude z České republiky, druhou největší taneční školu přivítáme z Polska. Hodnotit bude 21 odborných porotců ze tří světadílů. Porota je vždy zárukou vysoké prestiže soutěže. Je složená z mezinárodních profesionálů různých organizací a stylů s licencí WADF, WDC, SUT a jiných mezinárodních tanečních svazů, VIP porotců, význačných osobností a držitelů titulů Mistra Evropy i Mistra světa,“ uvedla Irena Farářová z Taneční školy ILMA.

Zastoupeny budou ve velkém množství umělecké disciplíny – jazz, contemporary, balet, show dance. Dále speciální techniky párových tanců – karibských (salsa, bachata, merenge), latinsko-amerických, standardních, swing, discofox, folklor. Nebudou chybět již tradičně streetové techniky, pop dance/disco, belly dance, pom-pon dance a mnoho dalších. Některé disciplíny budou až čtyřkolové.

Tančit se bude 5 dní na třech tanečních parketech v sálech Centra Babylon, vstupenky budou k zakoupení na místě. O hladkých průběh akce se postará padesát dobrovolníků. Vyhlašovateli jsou mezinárodní organizace WADF, národní asociace WADF – Česká asociace tance, profesionální člen World Artistic Dance Federation a odborným garantem je Taneční škola ILMA a Fit lifestyle. Akce se koná za podpory Národní sportovní agentury a Libereckého kraje.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Taneční škola ILMA

Štítky tanec, World Dance Championship, Centrum Babylon, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Liberce se sjedou tanečníci z celého světa. K vidění budou desítky stylů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.