Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Naivním a Malém divadle můžete zažít neopakovatelnou noc

Liberecké stánky Thálie, Naivní i Šaldovo divadlo, se v sobotu 18. listopadu připojují k Noci divadel. Pro návštěvníky chystají neopakovatelný program, kde si najdou zábavu malí i velcí návštěvníci.

Odpoledne si rodiče s dětmi užijí v Naivním divadle Pohádku do dlaně. Program startuje v 15 hodin. Večer bude patřit dospívajícím a dospělým, kteří se mohou těšit na nejnovější inscenaci s názvem Horror vacui. Mezi oběma představeními si pak mohou zájemci přijít zahrát Divadelní šipkovanou – netradiční procházku zákulisím s úkoly a hrami pro děti.

Podle speciálního plánku postupně diváci navštíví řadu stanovišť v našem zákulisí, v kancelářích, skladu dekorací či v truhlárně, kde na ně bude čekat nějaký zajímavý úkol. V cíli je pak pro děti připravena i malá odměna. Na Divadelní šipkovanou se mohou rodiny či jednotlivci vydat kdykoli v časovém rozmezí 16.15 – 18.00 hodin a neměla by jim zabrat více jak pětačtyřicet minut, vstupné je zdarma,“ upřesnil Vít Peřina, dramaturg Naivního divadla.

Závěrečný večerní program pro starší začne v 19.30 hodin a těšit se můžete na inscenaci Horror vacui, čerstvou novinku inspirovanou životem a dílem grafika, malíře, řezbáře, spisovatele a filozofa Josefa Váchala.

Zahrajte si divadelní křížovku

Noc divadel si můžete přijít užít i do Malého divadla v Liberci, které se v sobotu promění ve velkou hernu. Celým večerem, který začne v 19.00 hodin, bude provádět herec Zdeněk Kupka. Ostatní členové souboru činohry si připravili řadu scének, které postupně odehrají.

Každý návštěvník při vstupu do sálu, kam si výjimečně bude moct vzít i své občerstvení z divadelního baru Jedno v Malém, obdrží míček se slosovatelným číslem a divadelní křížovku. Tu pak budou ve skupinách nebo samostatně podle indicií skrytých ve scénkách herců vyplňovat. Úspěšní luštitelé vhodí svůj míček s unikátním číslem do osudí, ze kterého se vylosují výherci hodnotných, tradičních i netradičních divadelních cen. Je na co se těšit,“ popsala vedoucí marketingu divadla Eleonora Kočí.

Kromě programu na hlavním sále Malého divadla je pro diváky připraven i bar Jednoho v Malém a hudební vložky mezi programy, které rozezní foyer divadla. V klubu bude možnost zhlédnout výstavu divadelních fotografií herečky Markéty Tallerové. Vstupné je čistě symbolické, 1 koruna, a místa lze rezervovat online na evstupenka.cz nebo osobně na pokladnách Divadla F. X. Šaldy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Naivní divadlo Liberec, Roman Dobeš

Štítky Noc divadel, Naivní divadlo, Divadlo F. X. Šaldy, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Naivním a Malém divadle můžete zažít neopakovatelnou noc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.