Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Liberecký Rosex chystá vánoční koncert v kostele v Ruprechticích

Smíšený pěvecký sbor Rosex z Liberce, doprovázený smyčcovým orchestrem mladých hudebníků pod vedením Jarmily Benešové, nové sbormistryně Rosexu, vystoupí na tradičním vánočním koncertu. Poslechnout si jej můžete v neděli 17. prosince v 18 hodin, v kostele svatého Antonína Paduánského v Liberci – Ruprechticích. Vstupenky budou k dostání na místě před začátkem koncertu.

Na programu jsou vánoční písně a skladby českých i zahraničních autorů. Vrcholem koncertu bude slavnostní mše Missa Brevis de Sancti Joannis de Deo známého rakouského hudebního skladatele Josepha Haydna. Málokdo ví, že je i autorem hudby k německé hymně; složil ji ve druhé polovině 18. století, tj. v období, které představuje vrchol jeho umění. Právě v této době vznikla i mše, která je pro sbor premiérou. Jde o jednu z nejpopulárnějších autorových skladeb svého druhu.

 „Pro letošní vánoční koncert jsme zvolili Haydnovu mši, která přináší radost, naději a vede i k zamyšlení v této předvánoční době. Sólový part – Benedictus – přednese operní pěvkyně Veronika Kaiserová, sólistka souboru opery Divadla F. X. Šaldy v Liberci,“ zve sbormistryně Jarmila Benešová.

Posluchači se mohou těšit na různorodé známé i méně známé koledy a písně, prezentované buď a capella nebo s doprovodem piana. „Chtěli bychom naším vystoupením v tomto krásném adventním čase navodit příjemnou předvánoční atmosféru. Vánoce často vnímají mnozí lidé jako stresovou záležitost, hudbou a zpěvem jim chceme předat klid, pohodu, dobrou náladu i hezké zážitky,“ dodává sbormistryně.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rosex

Štítky koncert, Vánoce, Rosex, Liberec

Liberecký Rosex chystá vánoční koncert v kostele v Ruprechticích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.