Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na liberecká divadelní prkna přiveze Ypsilonka tak trochu jinou Babičku

První lednové představení v programu libereckého Šaldova divadla se odehraje v režii známého Studia Ypsilon. S představením na motivy Babičky Boženy Němcové je mohou diváci vidět v neděli 7. ledna. Inscenace s názvem Babička se vrací slibuje velký zážitek.

Poprvé jedeme s představením ven, ale v případě Liberce je to pro Ypsilonku jako návrat domů,“ říká herečka Milena Šajdková, která se představí v jedné z rolí.

V představení, které vzniklo pod režijní taktovkou Arnošta Goldflama uvidí diváci mimo jiné Jiřího Lábuse, Lilian Malkinu, Pavla Nového, Jana Jiráně, Janu Šteflíčkovou a další. Babička Boženy Němcové v podání Ypsilonky, je vysněná a taky trochu skutečná – neboli Babiččin příběh ve třech variantách, jak ho viděla Božena Němcová, jak se s největší pravděpodobností skutečně udál, a jak ho vidíme dnes. A k tomu ještě řada zvláštností a pikantních souvislostí, například dvě Babičky v jedné postavě, ale v několika příbězích.

Pokud chcete představení vidět, pospěšte si. Vstupenky rychle mizí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Divadlo F. X. Šaldy

Štítky Studio Ypsilon, host, divadlo, Liberec

Na liberecká divadelní prkna přiveze Ypsilonka tak trochu jinou Babičku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.