Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Může se propojit historie s dnešními technologiemi? Odpověď nabídne divadelní inscenace pro mladé

Liberecké Naivní divadlo nenabízí inscenace pouze pro nejmenší diváky, ale oslovuje i teenagery. V úterý 16. ledna uvede představení #Burn #IAmHere #Herostratos, které zavede diváky do virtuálního světa internetu, sociálních sítí a počítačových her.

Diváci budou svědky jedinečné podívané spojené s moderními technologiemi a postupy typickými pro filmovou tvorbu. Inscenace #Burn #IamHere #Herostratos je vytvořena ve stylu live cinema, žánru, který propojuje divadlo s filmem. Při její tvorbě se využívá zelené pozadí a technika klíčování spojená s tradičními loutkářskými postupy.

Inscenaci vytvořil královéhradecký tvůrčí tým ve složení Tomáš Javorský coby autor a režisér Jakub Vašíček. Autorem technicky náročné výpravy je Kamil Bělohlávek, pod hudbou je podepsán skladatel a dirigent Daniel Čámský.

A o čem, že příběh je? V roce 356 př. n. l. muž zvaný Hérostratos údajně zapálil Artemidin chrám v Efesu. Učinil tak za jediným účelem, zapsat se navždy do historie. A jak vidno, podařilo se mu to. Dal tak vzniknout pojmu herostratismus, jímž se v psychologii označuje patologická touha stát se za každou cenu slavným. Jak by si ale Hérostratos počínal dnes? Streamoval by svůj čin online na Instagramu? Nebo by zvolil spíš Snapchat? Kolik lajků by posbíral? V každém případě se zdá, že žijeme v době, která herostratismu v jeho všelijakých podobách přeje víc než kterákoli předchozí…

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Roman Dobeš/Naivní divadlo Liberec

Štítky Naivní divadlo, inscenace, #Burn #IamHere #Herostratos, Liberec

Může se propojit historie s dnešními technologiemi? Odpověď nabídne divadelní inscenace pro mladé  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.