Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Naivní divadlo uvede nový příběh pro děti od tří let. Červený balónek

Po mimořádně úspěšných inscenacích O beránkovi, který spadl z nebe a Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! pro děti od tří let přichází Naivní divadlo v Liberci s dalším příběhem pro nejmenší diváky. Slavnostní dvojpremiéra nové loutkové inscenace s názvem Červený balónek se uskuteční 3. února.

Za vznikem studiového představení pro děti od tří let stojí osvědčená autorsko-režijní dvojice Vít Peřina a Michaela Homolová. O výpravu se postarala nadějná mladá výtvarnice Berta Doubková, pod hudbou je podepsán Filip Homola.

Inscenace vypráví o malém chlapci a jeho balónku, který nejenže umí létat, kam si zamane, ale především dokáže opětovat hochovo přátelství. Jenže ubrání chlapec svého nafukovacího kamaráda před nechápavými dospělými či partou dětských raubířů z ulice?

Poetická inscenace, která se hraje v komorním studiovém prostoru pro omezený počet diváků a je téměř beze slov, se vyznačuje zajímavou scénografií.

 „Bludiště rozlehlého města jsme soustředili do kompaktní prostorové skládačky na točně. Ta nám umožňuje variabilně měnit pouliční zákoutí příběhu. Městská šeď se rozestupuje a v ulici se vznáší… červený balónek,“ prozradila ke scéně výtvarnice Berta Doubková.

Jako první uvidí inscenaci děti z mateřských škol, pro které budou v Naivním divadle v Liberci hrát představení už od středy 31. ledna, veřejnost se pak může těšit na zmiňované premiéry a následovat budou další představení. Počítejte s nákupem vstupenek dopředu, únorová představení jsou již beznadějně vyprodaná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Naivní divadlo Liberec

Štítky premiéra, Naivní divadlo Liberec, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naivní divadlo uvede nový příběh pro děti od tří let. Červený balónek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.