Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zdeněk Mrkáček pokřtí u desátou knihu. Tentokrát vyznává lásku Českému ráji

Už desátou knihu pokřtí ve čtvrtek 8. února v Kině Sféra v Turnově Zdeněk Mrkáček. Ornitolog, fotograf, spisovatel, režisér a kameraman dokumentárního filmu Jedinečný Český ráj se v knize vyznává ze svého vztahu k regionu i zdejším lidem.

Zdaleka se nejedná pouze o fotografickou knihu. Publikace je také o lidech a lásce. A uvedení pojmu láska v názvu knihy není náhodné. Potvrzuje můj niterný vztah k mému kraji, ale také lásku našich předků ke svému domovu, jejich úctu k hodnotám a víru,“ říká autor knihy Český ráj – moje velká láska.

U příležitosti křtu a představení knižní novinky promítne autor také své fotografie. Následovat bude autogramiáda a zájemci zde budou mít možnost zakoupit si knihu za sníženou cenu. „Promítání vybraných fotografií doplním živým komentářem. Objasním, že nejenom Troskami je Český ráj světovým fenoménem,“ dodal Zdeněk Mrkáček. Akce začíná v 18 hodin.

Knihy Zdeňka Mrkáčka o Českém ráji nachází lidé na pultech knihkupectví už téměř třicet let. V roce 2022 rozšířil svá díla o film Jedinečný Český ráj.

Od Zdeňka Mrkáčka jsme v loňském roce promítali jeho první celovečerní dokument Jedinečný Český ráj, který se stal dokonce jedním z nejúspěšnějších filmů roku, navštívilo ho přibližně 900 diváků. Jsme rádi, že rok od slavnostní premiéry dokumentu můžeme v našem kině v srdci Českého ráje uspořádat další výjimečnou akci věnovanou našemu regionu,“ řekl dramaturg Kina Sféra Pavel Krupař.

Přednášky spojené s projekcemi nejsou v turnovském kině novinkou. Sál pravidelně hostí Cestovatelský klub. Letos už se návštěvníci dozvěděli ledacos o zajímavostech Číny, následovat budou ještě přednášky o Skotsku, Estonsku nebo o sopkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdeněk Mrkáček

Štítky kniha, křest, Zdeněk Mrkáček, Český ráj, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Mrkáček pokřtí u desátou knihu. Tentokrát vyznává lásku Českému ráji  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.