Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci pořádá komentovanou prohlídku s výtvarným umělcem Patrikem Illem

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou pořádá komentovanou prohlídku autorem výstavy Patrikem Illem. Návštěvníci se mohou těšit na výběr volné tvorby jednoho z nejvýraznějších osobností současného slovenského sklářství.

Jablonecké Muzeum skla a bižuterie pořádá ve čtvrtek 7. března v 17 hodin komentovanou prohlídku výstavou Arterie s autorem děl Patrikem Illem. Ta je pro návštěvníky zdarma. Výběr z volné tvorby jedné z nejvýraznějších osobností současného slovenského sklářství je nainstalován od loňského listopadu ve skleněné přístavbě muzea. 

„Není vždy samozřejmostí, aby Vás sám autor provedl svou výstavou. Proto jsme rádi, že se nám podařilo Patrika Illa získat, aby zájemcům osobně představil a přiblížil svá díla“, sdělil hlavní kurátor a zároveň kurátor výstavy Petr Nový.

Patrik Illo je slovenský výtvarný umělec, designér a pedagog. Působí jako šéfdesignér renomované sklárny RONA v Lednických Rovních i jako vedoucí sklářského ateliéru na Vysoké škole výtvarných umění v Bratislavě. Za dobu své činnosti má za sebou kolem 60 autorských výstav na Slovensku, v Česku, Dánsku, Itálii, Německu, Polsku a Velké Británii, více než 170 účastí na kolektivních prezentacích ve 23 zemích světa a řadu účastí na mezinárodních sympoziích. Od roku 2010 jako kurátor připravil na Slovensku a v zahraničí téměř 60 výstav a sympózií pro další tvůrce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Muzeum skla a bižuterie, Aleš Kosina

Štítky Jablonec nad Nisou, Muzeum skla a bižuterie, komentovaná prohlídka, Patrik Illo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci pořádá komentovanou prohlídku s výtvarným umělcem Patrikem Illem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.