Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Cestovatelka chce získat peníze na auto pro hendikepované děti, vystaví proto snímky z cest v kavárně

Charitativní výstavu fotografky a cestovatelky Ivy Kohoutové s názvem Cities připravuje liberecká kavárna Bez konceptu. Od 4. dubna si sem můžete přijít snímky nejenom prohlédnout, ale také přispět do sbírky na nové svozové auto pro klienty centra sociálních a rehabilitačních služeb Centrum Hájek. Mimo jiné i nákupem fotografií.

Výstavu v kavárně, kterou najdete na Husově ulici v Liberci, zahájí ve čtvrtek 4. dubna od 19 hodin vernisáž.

Iva Kohoutová zachycuje autentický pohled na velkoměsta a sleduje lidi, kteří v nich žijí. Unikátní fotografie vznikaly v letech 2016-2024 v Belgii, České republice, Itálii, Izraeli, Nizozemí, Portugalsku, Španělsku, Velké Británii a Lotyšsku. Během večera si budou moci zájemci koupit vystavené fotografie a přispět tak na nákup automobilu pro handicapované. K dispozici bude také kasička, do které bude možné přispět i na běžný provoz při jejich péči.

Vernisáže se zúčastní zástupci Centra Hájek, zaměstnanci firmy Mercedes-Benz, která bude svozový automobil dodávat a samozřejmě autorka výstavy Iva Kohoutová.  

Na rodičovské dovolené jsem navázala spolupráci s rehabilitačním centrem pro handicapované děti – Centrum Hájek. Jeho návštěva na mě tak silně zapůsobila, že jsem začala okamžitě přemýšlet, jak bych mohla sama pomoci. Vzhledem k tomu, že focení je mým velkým koníčkem, rozhodla jsem se podpořit nákup svozového automobilu pomocí charitativní výstavy, ze které bude výtěžek z prodeje fotografií použit pro jeho nákup,“ vysvětluje záměr výstavy Iva Kohoutová, autorka.

Centrum Hájek, které založili na konci roku 2010 rodiče pečující o těžce postiženého syna Samuela, vzniklo na základě neuspokojené poptávky sociálních a rehabilitačních služeb pro handicapované děti. „Dnes nabízíme komplex registrovaných sociálních služeb klientům do 18 let formou nejenom Denního stacionáře, ale i prostřednictvím centra intenzivní unikátní léčebné rehabilitace TheraSuit,“ popisuje Lenka Šiková, ředitelka centra.

Centrum Hájek disponuje nejmodernějšími technologiemi v oblasti rehabilitace dětí s tím nejtěžším stupněm handicapu. Služby centra vyhledávají klienti z celé České republiky pro jeho specializaci a vysokou profesionalitu.  Zároveň potřebuje centrum uspokojit i poptávku klientů z blízkého okolí, kteří se nemohou dopravovat do centra sami. Výpadek svozové služby tak může způsobit pozastavení nebo regresi jejich vývoje a tím pádem možné navýšení náročné péče o klienta v rámci jeho pečující rodiny. Svozový automobil, na který půjde výtěžek z prodeje fotografií, tak musí splňovat určité parametry, aby se dal využívat pro tyto klienty se speciálními potřebami, například musí mít dostatečně vysoký vnitřní prostor pro snadnou manipulaci obsluhy a disponovat nájezdovou plošinou pro vozíčkáře.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Ivy Kohoutové

Štítky výstava, fotografie, charita, Iva Kohoutová, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestovatelka chce získat peníze na auto pro hendikepované děti, vystaví proto snímky z cest v kavárně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.