Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Poslední premiéra sezóny promění Naivní divadlo v zasněžené Himaláje

Třetí a současně poslední premiéru sezóny připravili na sobotu 11. května v Naivním divadle v Liberci. Malí i velcí diváci se v loutkovém příběhu Yetti, který je určený už pro děti od šesti let, přenesou do dalekého pohoří Himálaj, kam míří nejen badatelé a horolezci, ale bydlí tam také tajemný Yetti.

Novou inscenaci připravil tvůrčí tým režisérky Anny Klimešové, která je v Naivním divadle podepsána již pod titulem Hvězdný posel. O výpravu se postaral scénograf Robert Smolík ve spolupráci s výtvarnicí Klárou Flekovou. Hudbu složila Veronika Svobodová.

Příběh vypráví o malé Aničce, které její tatínek neřekne jinak než Annapurna. On sám je totiž horolezec, a právě odjíždí do pohoří Himálaj, aby tam vylezl na horu stejného jména – na Annapurnu. Ale taková výprava může být pěkně nebezpečná, a není proto divu, že se Anička o tatínka bojí. Že spadne, že zmrzne, nebo že ho dokonce unese Yetti. V Aničky představách ožívají bájní himálajští tvorové, legendární zvířata i tibetští lámové a doprovázejí jejího tatínka při cestě k vrcholu Annapurny. Ten je však pořád příliš vysoko a Yetti je blíž a blíž.

Premiérové představení začíná v sobotu 11. května v 17 hodin a vstupenky jsou stále k dispozici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Naivní divadlo Liberec

Štítky premiéra, Naivní divadlo, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední premiéra sezóny promění Naivní divadlo v zasněžené Himaláje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.