Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Mistři objektivu, Petr Šimr a Ibrahim Al Sulaiman, se představí v Turnově

Dva muži ve městě. Pod tímto názvem představí liberečtí fotografové Petr Šimr a Ibrahim Al Sulaiman na výstavě v Turnově sérii snímků, které v uplynulých letech nafotili v ulicích řady měst u nás i za hranicemi. Jejich společná výstava začíná ve středu 15. května a k vidění bude v prostorách Střelnice.

Petr Šimr a Ibrahim Al Sulaiman:
Dva muži ve městě

foyaer Střelnice Turnov
15. 5. - 2. 7. 2024

Snímky zachycují obyčejný i neobyčejný život v běžných městech. Některé působí nostalgicky, jiné vesele až hravě, dávají ale i prostor k zamyšlení.

Oba autoři jsou nejen Liberečanům dobře známí. Petr Šimr je členem v mnoha spolcích, například v libereckém fotoklubu OBSCURA. Vystudoval Institut výtvarné fotografie v Olomouci a s Ibrahimem Al Sulaimanem vystavoval už v Malé výstavní síni v Liberci v roce 2019. Koncem roku 2022 vydalo Severočeské muzeum v Liberci knihu Petr Šimr: Portrét města.

Ibrahim Al Sulaiman se narodil v Sýrii v údolí řeky Eufratu, ve městě Deir ez Zor. V Sýrii vystudoval střední uměleckoprůmyslovou školu, poté přicestoval do Prahy studovat fakultu žurnalistky na Univerzitě Karlově. Ač rodem Syřan, je od roku 1997 libereckým patriotem. S focením začal na základní škole. Později ho zlákalo focení městského života – sociální fotografie a street-foto. Jeho doménou jsou černobílé snímky. Vystavoval své práce v rámci mnoha společných výstavách v Čechách, Německu i Polsku. Je iniciátorem a pořadatelem I. výstavy všech libereckých fotoklubů pod názvem 4v1, která byla vystavena v Krajské vědecké knihovně v Liberci 8. března 2018.

Jejich společnou výstavu pořádá Kultura Turnov, Fotoklub Safír Turnov a Fotostudio BJ. Výstava bude zpřístupněna ve foyer Střelnice ve středu 15. května v 17 hodin a potrvá do 2. července.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Šimr, Ibrahim Al Sulaiman

Štítky výstava, fotografie, Petr Šimr, Ibrahim Al Sulaiman, Turnov, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistři objektivu, Petr Šimr a Ibrahim Al Sulaiman, se představí v Turnově  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.