Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Liberecké Šaldovo divadlo v příští sezoně uvede i muzikál West Side Story

Muzikál West Side Story uvede třísouborové Šaldovo divadlo v Liberci v příští sezoně, která začne v září a potrvá do léta 2025. Na repertoár divadla přibude 12 titulů a sezona ponese přízvisko Navzdory, informovala ředitelka divadla Linda Hejlová Keprtová.

„My jsme zjistili, že naše postavy, o kterých budeme v další sezoně hrát, se všechny ocitají v situacích, kdy musejí přemoct nějakého nepřítele. Ať už je to společnost, ať už je to člověk sám, ať už je to nějaká překážka," zdůvodnila Keprtová, proč zvolili toto označení.

Slavný muzikál bude společným dílem činohry, opery a baletu a v premiéře ho liberecké divadlo uvede příští rok v únoru. Děj West Side Story je inspirovaný Shakespearovým tragickým příběhem Romeo a Julie a i toto dílo uvede činohra v příští sezoně, poprvé už na začátku října.

Další novinkou činohry bude Otec od Florina Zellera, což je vtipně a něžně krutá komedie o stárnutí. Je známá i z filmového zpracování, kdy za hlavní roli získal Anthony Hopkins Oscara. Z filmového plátna je známý také příběh svůdníka Valmonta, činohra ho uvede v dramatizaci Christophera Hamptona pod názvem Nebezpečné vztahy. A jako film vznikl i příběh z II. světové války od režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského, který liberecké divadlo uvede v dramatizaci po stejným názvem - Musíme si pomáhat. Zbývajícími novinkami činohry budou vztahová komedie Hrstka od Samuela D. Huntera a často hraná převleková komedie Charleyova teta od Jevana Brandona Thomase.

Balet chystá dvě premiéry. První bude taneční verze Sněhové královny, pohádky dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena. Druhou bude choreografická koláž Triangl, kterou vytvoří tři choreografové - Alena Pešková, Jarek Cemerek, Ennio Zappal?.

Opera nabídne v příští sezoně tři novinky. Stěžejním bude slavné dílo Evžen Oněgin Petra Iljiče Čajkovského, dalším operní verze dramatu s tragickým koncem Maryša a třetím komponovaný pořad Tyjátr Mistra Pedra: Norimberská panna. V něm nezvykle operní soubor využije i loutky a bude ho hrát v Malém divadle, což bude pro něj poprvé minimálně za posledních 20 let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, divadlo, Liberec, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké Šaldovo divadlo v příští sezoně uvede i muzikál West Side Story  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.