Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Liberecký jarmark vrátí Liberec na dva dny do období středověku

Už o nadcházejícím víkendu se můžete přenést do středověku a navštívit Liberecký jarmark. Ten se po dvou letech vrací do města, tentokrát s podtitulem Císař a Faust. Na jarmark a za pestrým programem můžete vyrazit 15. a 16. června na náměstí Dr. E. Beneše.

Událost nabídne návštěvníkům jedinečnou příležitost zažít historickou atmosféru prostřednictvím pestrého programu a bohaté nabídky aktivit,“ zve Radka Dvořáková za pořadatele.

Program po oba dva dny začíná v 9 hodin. Na náměstí bude dobové tržiště a ukázky řemesel, kde můžou návštěvníci nejen obdivovat řemeslníky při práci, ale také si něco pěkného nebo dobrého koupit. Na jarmark má dorazit i Rudolf II., k vidění budou ukázky dobových řemesel, rytířský turnaj, sokolníci a vystoupení historických skupin, včetně rytířů na koních.

Představení pro malé i velké zahrají Divadlo bez střechy, Divadlo KRTEK, Divadlo KVELB, vystoupí kouzelník Merild, k vidění bude i Orientální show In Flamenus a mnoho dalšího. Chybět nebude ani hudba a tanec v podání taneční skupiny Ambrosia a hudbníků Musica Canora. Na sobotní večer od 19 hodin je připraven koncert Fairy Dream - Minstrel Albert (Blackmore's Night) a Ida Elena (Bare Infinity), kteří představí keltskou, pohanskou, fantasy a renesanční hudbu.

Program vyvrcholí v sobotu ve 21 hodin. Vyjde pochodňový průvod městem a uvidíte večerní show "Císař a Faust", ve které vystoupí In Flamenus, Pyro & Art, KVELB a mnoho dalších a vytvoří nezapomenutelný zážitek. Císaře Rudolfa bude chtít sebrat čert. Podaří se mu to nebo se císař zachrání?

Liberecký jarmark se koná vždy jednou za dva roky, protože se střídá s Valdštejnskými slavnostmi ve Frýdlantu. Středověký jarmark se pořádá od roku 2000.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky tradice, slavnost, Liberecký jarmark, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký jarmark vrátí Liberec na dva dny do období středověku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.