Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Tatrhy se vrací na Papírové náměstí. Sobotní start se kvůli počasí posouvá

Liberecké Tatrhy se po sedmi letech vrací tam, kde původně začínaly jako malá sousedská akce, tedy na Papírové náměstí. Nakonec se ale kvůli počasí nezačne v sobotu v 11, jak bylo původně v plánu, ale až ve 13 hodin.

Tatrhy v Liberci se posouvají kvůli páteční očekávané bouři až na odpoledne, končit budou až ve večerních hodinách. Místo konání se nemění. „V noci proběhne opravdu silná bouře a během dopoledne bude ještě doznívat, nemohli bychom zaručit bezpečnost lidí a i vzhledem k nedávným událostem raději start odsouváme na odpoledne, kdy má být naopak krásně,” říká Veronika Iblová z týmu dobrovolníků, kteří za festivalem stojí.

Tatrhy se letos odehrají v centru Liberce na Papírovém náměstí, kde před sedmi lety začínaly jako malá sousedská akce. Na velkém pódiu vystoupí alternativní písničkář Thom Artway, holčičí rapperky Hihihahaholky, kapela Iglú, duo Klub tajných zahradníků či Ganifim s muzikou ovlivněnou východní Evropou. K tanci i poslechu na malém pódiu návštěvníky rozehřeje DJ, kromě jiného si zde bude možné vyslechnout i autorské čtení básníka Martina Trdly. Mezi pouliční počiny se mohou návštěvníci těšit na bubenickou show Ference Triska, žonglérsko-výtvarné kejkle Conrada Erica Armstronga nebo Tančírnu tanga či workshop improvizačního divadla Imjoy.

Na své si přijdou také děti, které zabaví pohádka Jak slon dostal chobot od divadla Toy Machine nebo promítání krátkých pohádek ozvěny Anifilmu 2023, skákací hrad, kolotoč, jízda na koních či aktivity pro celou rodinu od Krajské vědecké knihovny a mnohé další. Vlastní workshop chystá také Moon Gallery u Sterea na který bude plynule navazovat vernisáž výstavy Kolem světa.

K tatrhům se připojí i místní podniky jako je například Bistro Široku, Junge Lab., Stereo, Organza a další, rozprostřou se v přilehlých ulicích, kde tento den bude zastaven běžný automobilový provoz.

Součástí celé akce budou i ukázky řemesel, svou práci ukáže hned několik řemeslníků z Libereckého kraje. Návštěvníci tak uvidí, jak probíhá například výroba nožů, obuvi, ale třeba i dřevořezbářské práce a další.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tatrhy Liberec

Štítky tatrhy, liberec, papírák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tatrhy se vrací na Papírové náměstí. Sobotní start se kvůli počasí posouvá  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.