Počasí dnes22 °C, zítra16 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Frýdlant se opět promění v hlavní město jazzu. Blíží se další Letní jazzová dílna

Do Frýdlantu se opět vrací Letní jazzová dílna. Od desátého do sedmnáctého srpna se koná už její jednačtyřicátý ročník. Do města se tak opět sjedou jazzoví lektoři a jazzoví frekventanti, aby od těch starších a zkušenějších pochytili to, co dělá dobrý jazz dobrým jazzem.

„Letní jazzová dílna Karla Velebného začíná v sobotu 10. srpna a frekventanti si ji už poněkolikáté zahájí po svém a ve vlastní režii – Dixielandovým průvodem Frýdlantem, který odstartuje na rohu ulic Karla Velebného a Holečkova a poté půjde městem do restaurace Beseda, kde mají účastníci dílny své zázemí. Průvod vyjde v 18.00 hodin a připojit se k němu může každý, kdo má rád jazz,“ uvedl Aleš Benda, hlavní pořadatel Letní jazzové dílny Karla Velebného.

Dixieland se na dílně představí ještě jednou, v úterý od 18:30 si jej lidé mohou poslechnout před Jazzovou osvěžovnou.

Středa pak bude jako už tradičně vyhrazena prestižnímu koncertu lektorů. „V minulosti se tento velkolepý koncert konal zpravidla na nádvoří hradu a zámku Frýdlant. Už loni jsme ho ale museli kvůli restaurátorským pracím ha hradě a zámku přesunout na náměstí T. G. Masaryka před radnici a zde se bude konat i letos, protože práce na obnově hradu a zámku stále probíhají,“ řekl starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

 Lektorský koncert na náměstí začíná ve středu 14. srpna v 17.00 hodin a vstupné je 200 korun. V případě nepřízně počasí se koncert přesune do městského kina.

Ve čtvrtek 15. srpna a v pátek 16. srpna vystoupí v Besedě pod vedením lektorů jednotlivé kapely frekventantů, a to vždy od 20.00 hodin, vstupné je 100 korun.

V pátečním podvečeru představí Veronika Vítová a Lee Andrew Davison vokální sbory na zvláštním koncertu v kostele Nalezení svatého Kříže. Představí se pak také František Krtička nebo Jiří Stivín. Tento koncert začíná v 18:30 hodin a vstupné je dobrovolné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením města Frýdlant

Štítky frýdlant, jazz, jazzová dílna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant se opět promění v hlavní město jazzu. Blíží se další Letní jazzová dílna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.