Počasí dnes22 °C, zítra16 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: tankové dny, historická tramvaj či bus na Zubačku nebo závod driftů

Zajímavý a pestrý program pro malé i velké nabízí od pátku 2. do neděle 4. srpna Liberecko. Podívejte se, co je pro vás připraveno a vyberte si dle svých preferencí. Vybírat můžete z koncertů, historické vojenské techniky, setkání s Petrem Nárožným nebo pohádkového festivalu Kinderland.

Pátek

V pátek 2. srpna je na Benešově náměstí v Liberci v rámci Léta na náměstí připraven od 19 hodin Duel libereckých legend – Meredith Hunter a Kohout plaší smrt.

V Albrechticích u Frýdlantu pak v pátek večer připravili letní kino. Na obecním pozemku se bude po setmění promítat česká komedie Sladký život. Vstupné je 50 korun, židle a sedátka s sebou, občerstvení je připraveno.

Sobota a neděle

A teď už víkendové tipy. V sobotu a v neděli se v Muzeu obrněné techniky ve Smržovce konají oblíbené Tankové dny. Co vás čeká? Ukázky techniky v pohybu, bohatý doprovodný program, prohlídka muzea, výstava ručních zbraní a dobové vojenské tábory Wehrmachtu a Československé obrněné brigády. Těšte se na ukázku střelby z historického děla z 1. světové války, nemohou chybět oblíbené jízdy tankem pro veřejnost (VT-55 a T-55). V tankové aréně se předvedou obrněné legendy: britský tank Centurion, sovětská T-72, německý Leopard 1 A5, americké stroje z 2. sv. války M-36 Jackson a polopásové vozidlo M-14. Čestné kolečko si odjede i replika německého tanku Tiger I.

Na centrálním parkovišti u Home Credit Areny bude v sobotu i v neděli probíhat exhibiční závod Drift 4 fun. Těšit se můžete na 40 závodníků (tentokrát pouze v jedné kategorii), těsné battly, tunu spálených pneumatik, výstavku, soutěže pro driftspeciály (Jízda stopy na čas), jízdu zručnosti, divácké soutěže, DRIFT Taxi během celého víkendu, stánky s merchem, dobrým jídlem a večerní vystoupení DJ Boosta.

V sobotu se můžete vydat s dětmi na Aquagames do Centra Babylon Liberec. Prázdninová sobota se tu opět ponese v duchu vodní zábavy. Ostřílení animátoři z DanceMission.CZ si pro Vás připravili zábavné odpoledne plné aktivit a soutěží ve vodě. První šipka do vody bude ve 14 hodin.

Bohatý program připravil na sobotu Liberecký zámek. Připraveny jsou komentované prohlídky (15 – 20 hodin), výstupy na zámeckou věž (15 – 20 hodin) a také koncert v kapli od 17 hodin. Tentokrát na vás čeká Umění madrigalu, vokální ensemble Zefiro.

V sobotu si nenechte ujít ani prázdninové jízdy historickou tramvají v Liberci – z terminálu MHD ve Fügnerově ulici. Pražský motorový vůz „Ringhoffer“ z roku 1915 s vlekem „Plecháč“ z roku 1930 budou zcela výjimečně v provozu na zvláštní lince č. 4 z Liberce (ze zastávky ve smyčce Fügnerova) na konečnou Vratislavice výhybna. Souprava bude jezdit v hodinovém intervalu, první odjezd z Liberce je v 11:04 hodin, poslední odjezd z Vratislavic bude v 17:28 hodin.

Léto na Benešově náměstí v Liberci bude probíhat i v sobotu a v neděli. V sobotu si nenechte ujít od 19 hodin Slam poetry show, což je večer autorské pozie v podání čtyř finalistů mistrovství ČR. Smích, dojetí, dekadence, žádné rekvizity ani kostýmy - to je slam poetry! A v neděli od 18 hodin propukne Summer Jazz Session. Vystoupí Sixpack, Rajnošek B.and a Veronika Vítová. 

Máte rádi Zubačku? Zajeďte na ní historickým autobusem! Z Liberce pojedete tradičně přes Jablonec nad Nisou, Tanvald, Harrachov do Kořenova, výjezdy na Jizerku a do Příchovic, večer zpět do Liberce. Odjezd je z terminálu MHD v Liberci z Fügnerovy ulice v 9:20 hodin.

V Paláci Liebig se bude v sobotu od 19 hodin čarovat. Vezměte děti a nenechte si ujít Iluzionista show – Pavel Dolejška. Show ILUZIONISTA představuje neuvěřitelnou interaktivní magii, spiritistickou seanci, ohromující předpověď, kterou je třeba vidět, abyste jí uvěřili. Levitaci přímo před vašimi zraky, dojemný příběh, nebezpečí, mnoho humorných situací a dechberoucí finále. Představení se odehrává všude kolem vás a představuje velkolepé iluze, které nejsou nikde jinde k vidění.

Kulturní program pak připravují i v okolních městech. V kostele svatého Antonína Paduánského v Bedřichově zažijete v rámci Bedřichovského hudebního léta v sobotu Dušana Růžičku – operního pěvce s klavírním doprovodem Dagmar Vajdíkové. Začátek je v 19 hodin a vstupné je dobrovolné.

V klášterní zahradě kláštera v Hejnicích se na vás v sobotu těší Otto Hejnic s koncertem HEJNIC PRO HEJNICE. Vystoupí Zuzana Lapčíková, Chuck Wansley a Otto Hejnic. Začátek je v 18 a ve 20 hodin.

A kdo má rád rytíře a historii, nenechá si v sobotu ujít Rytířskou sobotu na hradě Grabštejn, kde je připraven program pro celou rodinu: šermířská vystoupení, historický tanec, dobová hudba, pohádka pro děti. Vystoupí kapela Trifikus, taneční skupina Villanella, šermířské skupiny Garde Gris a Sordem, kouzelník Marcolli. Interiéry hradu budou po celou dobu volně přístupné bez průvodce - hrad si tak můžete projít vlastním tempem. Přístupná bude také hradní věž. Běžné komentované prohlídky hradu se nekonají. 

A ani neděle 4. srpna nebude nudná. Vybíráme například pořad Na slovíčko s Petrem Nárožným, který se uskuteční v dětském koutku v Lidových sadech Liberec. Začátek je v 19:30 hodin. Jeho nekonečný humor je při podobných setkáních příležitostí, jak Petra Nárožného poznat nejen jako herce, ale i vtipného vypravěče.

A poslední pozvánka je především pro děti, na největší pohádkový festival Kinderland, který v neděli hostí plochá dráha v Liberci v Pavlovicích. Na Stadionu Plochá Dráha (Letná 618) se děti mohou těšit na skákací hrady, animační program, malování na obličej a spoustu zábavy. Kromě toho budou mít možnost potkat své oblíbené pohádkové postavičky naživo! Festival probíhá od 10 hodin. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se souhlasem města Liberec

Štítky kultura, víkend, tipy na víkend, koncert, historická tramvaj, děti, zábava, památky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: tankové dny, historická tramvaj či bus na Zubačku nebo závod driftů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.