Počasí dnes15 °C, zítra11 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

V Liberci dnes začal mezinárodní festival Liberecký flašinetář

Flašinetáři z Česka, Polska, Francie, Německa nebo Švýcarska přijeli dnes do Liberce na 15. ročník festivalu Liberecký flašinetář. Mají za sebou slavnostní zahájení před radnicí, průvod městem a koncert v Liebigově paláci. Program je připraven i na zítra, mimo jiné budou od 10 do 16:30 hodin opět hrát před libereckou radnicí.

Liberecký flašinetář 2024

Středa, 14. srpna 2024, 19:30

Liberecký flašinetář 2024
Liberecký flašinetář 2024

Flašinety jsou přenosné mechanické hudební nástroje, zpravidla poháněné klikou, které reprodukují hudbu naprogramovanou na hradím válci, notovém svitku nebo z paměťové karty. Někdy se jim také říká kolovrátek, cimprkaslík nebo verklík. Do Liberce se jejich majitelé sjíždějí na festival nazvaný Liberecký flašinetář pravidelně už 15 let. „Novinkou letošního ročníku Libereckého flašinetáře byl v tento úvodní den žertovný průvod flašinetářů od liberecké radnice k Liebigově paláci, kde následně odehráli flašinetáři pro zájemce první ze svých koncertů. Další jsou na programu zítra ve 13 hodin v kostele sv. Antonína Velikého, kde budou flašinety hrát vážnou hudbu a v 17 hodin v DOKu v Liberci,“ zve na druhý den Libereckého flašinetáře za organizátory Patrik Pařízek.

Veřejnosti nejvíce na očích budou ale flašinetáři zítra před libereckou radnicí, kde si mohou hraní starých flašinetů lidé zdarma užít od 10 do 16:30 hodin.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martina Petrášková

Štítky festival, Liberecký flašinetář, Liberec, flašinet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci dnes začal mezinárodní festival Liberecký flašinetář  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.