Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Šaldovo divadlo zahajuje novou sezónu akcí Divadelní náměstí s koncerty, hrou pro děti i Libereckými Tháliemi

Prostor mezi Divadlem F. X. Šaldy a radnicí v Liberci se dnes odpoledne promění v pěší zónu kde si mohou návštěvníci užít koncerty, program činohry, baletu i opery nebo výborné občerstvení. To vše v rámci Divadelního náměstí, kterým Divadlo F. X. Šaldy zahajuje právě v neděli 1. září svou 141. sezonu.

„Program divadelního náměstí je nabitý od 15 hodin, kdy začíná až do zhruba 22 hodin, kdy bude končit. Pro návštěvníky budou v prostoru mezi divadlem a radnicí připravena dvě pódia. Role moderátorů se na nich ujmou Eliška Jansová a Dušan Růžička,“ prozrazuje za divadlo F. X. Šaldy vedoucí marketingu Eleonora Kočí. Na pódiích se v průběhu odpoledne a večera vystřídají kapely Pohromadě na přehradě, The Plastic People of The Universe – New Generation a orchestr DFXŠ. K viděním tam bude také program činohry, baletu i opery DFXŠ, a na Divadelním náměstí mohou lidé navštívit i stánky s rukodělnými výrobky či karikaturistu a ochutnávat výborné občerstvení.

Hra pro děti Šalďák dětem

Samotná budova divadla pak bude zábavnou formou zpřístupněna mladší generaci v rámci akce Šalďák dětem. „To je unikátní hra pro děti, při které malí účastníci za doprovodu svého divadelního průvodce prošmejdí divadlo, budou plnit úkoly, poznají inscenace divadla z neobvyklé perspektivy a na konci dostanou za svou snahu odměnu. Troufnu si říct, že na své si přijdou i rodiče, kteří se zúčastní jako doprovod,“ usmívá se Eleonora Kočí.

Hra Šalďák je určena dětem od 3 do 15 let a bude probíhat od 15 do 18.30 hodin. „U školkových dětí samozřejmě může být přítomen rodič jako doprovod. Do divadla bude vstup bočním vchodem pro zaměstnance přes vrátnici. Akce se budou děti účastnit ve skupinách po 20. Registrace do skupinky na určitý čas bude po celou dobu konání na stánku divadla vpravo vedle hlavního vchodu. U registrace se děti zapíší a dostanou "vstupenku" na vybraný čas. Celkem zabere hra dětem asi 55 minut,“ doplňuje Kočí.

Předání cen Liberecká Thálie

Součástí programu Divadelního náměstí bude také předávání cen Liberecká Thálie. O vítězích ve třech různých žánrech rozhodli osobně i elektronicky fanoušci v diváckém hlasování. Za každý soubor bude vyhlášen jeden favorit. Vyhlášení vítězů cen Liberecká Thálie je na stage B v plánu v 19 hodin.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením DFXŠ

Štítky divadlo, DFXŠ, Liberec, nová sezóna, koncerty, Liberecká Thálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šaldovo divadlo zahajuje novou sezónu akcí Divadelní náměstí s koncerty, hrou pro děti i Libereckými Tháliemi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.