Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Náměstí před libereckou radnicí bude patřit Tulifest. Láká na soutěž kapel, program pro rodiny i hity Rammsteinů

Už 11. ročník TULIFESTU, tedy festivalu Sdružení TULIPAN, bude v pátek 6. září 2024 hostit liberecké náměstí Dr. E. Beneše. TULIFEST slibuje den plný hudby, zábavy, bohatého občerstvení a pohodové atmosféry s ohnivým závěrem pod taktovou revivalu německé kapely Rammstein nazvané R+ Members club. Startuje v 10 hodin dopoledne a skončí v pozdních večerních hodinách. Vstup je zdarma.

Tulifest vznikl v roce 2014 jako jedna z mnoha kulturních a zábavných akcí Sdružení TULIPAN s cílem zviditelnit začínající či amatérské interprety a pokusit se o společné sdílení handicapované a zdravé společnosti. „Jedná se o hudební soutěž bez věkového a žánrového omezení, do které se mohou přihlásit zdraví nebo handicapovaní sólisté či kapely. Porota předem vždy vybere finalisty, kteří se zúčastní samotné soutěže na TULIFESTu. Účinkující mohou vystoupit s vlastní tvorbou, ale i s cover verzemi jiných skupin. Letos vystoupí před radnicí 16 interpretů, jejichž výkony na závěr ohodnotí porota složená z profesionálních hudebníků či lidí z branže. Výherce soutěže má možnost natočit svůj singl v profesionálním nahrávacím studiu a vystoupit na festivalu BENÁTSKÁ!, který se koná každý rok v libereckém Vesci,“ říká za Sdružení TULIPAN Jan Vrabec.

Hlavním cílem TULIFESTu je propojení zdravé a handicapované komunity. „Sdružení TULIPAN zaměstnává lidi se zdravotním postižením a řadou svých projektů a sociálních služeb pomáhá lidem s duševním onemocněním a v duševní tísni. Souběžně s tím se TULIPAN dlouhodobě snaží vyvracet mýty a předsudky o lidech s duševním onemocněním, a proto je nedílnou součástí každého TULIFESTu destigmatizační kampaň. Na rollupech a destigmatizačních materiálech, které budou k dispozici v projektovém stánku sdružení, návštěvníci poznají příběhy klientů a získají informace o veškeré pomoci, kterou TULIPAN nabízí a kterou v případě obtíží sami mohou čerpat,“ upozorňuje na důležitou součást TULIFESTu Jan Vrabec.

TULIFEST startuje na náměstí před libereckou radnicí v 10 hodin, potrvá až do večera, kdy po slavnostním vyhlášení tří nejúspěšnějších kapel vtrhnou ve 20 hodin na pódium R+ Mmembers Club. „Protože populární liberecký revival si nezadá s legendárním německým originálem, čeká návštěvníky nejen nálož hitů od skupiny Rammstein, ale i neodmyslitelná pyro show,“ zve na večerní koncert Jan Vrabec.

Návštěvníci TULIFESTu si budou moct zakoupit výrobky z chráněné dílny a bohatou nabídku občerstvení. Děti potěší výtvarné dílny, fotokoutek s polaroidem nebo velký skákací hrad. Pauzy mezi jednotlivými vystoupeními kapel pak zpestří doprovodný program, jehož součástí budou taneční vystoupení nebo ukázky bojových umění.

Sdružení TULIPAN letos slaví jubilejních 20 let od svého založení a při této příležitosti se v rámci TULIFESTu uskuteční i tematická výstava zobrazující vývoj TULIPANu, příběhy klientů a ukázky výtvarných prací klientů. Doprovodná výstava bude k vidění v Bistru TULIPAN v Kostelní ulici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Sdružení Tulipan

Štítky Tulifest, Liberec, hendikepovaní, hudební soutěž, Liberec, Sdružení Tulipan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstí před libereckou radnicí bude patřit Tulifest. Láká na soutěž kapel, program pro rodiny i hity Rammsteinů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.