Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Malá výstavní síň v prostoru na libereckém náměstí končí

Už jen do prosince bude pro veřejnost otevřena Malá výstavní síň v Liberci, umístěná v prostorách naproti historické radnici. Přemístěna bude do nově vznikajícího Kulturně kreativního centra Lindserka, které se má otevřít na podzim příštího roku.

Statutární město Liberec vypoví smlouvu o pronájmu nebytových prostor na náměstí Dr. E. Beneše naproti radnici, kde Malá výstavní síň Liberec sídlí, k 30. 9. 2024. Podle smluvních podmínek poběží výpovědní doba 6 měsíců. Poté se výstavní síň Liberce přesune do nově vznikajícího Kulturně kreativního centra Linserka v dolním centru města, kde je počítáno v jednom patře i s výstavním prostorem.

„Už při otevření Malé výstavní síně v prostorách naproti radnici v roce 2018 jsem avizoval, že tyto prostory jsou pouze dočasné. Proti předpokladům nakonec síňku nepřestěhujeme do Liebiegova paláce, ale do Kulturně kreativního centra Linserka, které otevřeme napřesrok na podzim. Výstavy v současných prostorách budou do konce roku 2024, poté budeme síň připravovat na stěhování,“ říká náměstek primátora Liberce pro kulturu, školství a cestovní ruch Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj).

Ohodnoť článek

Foto Martina Petrášková

Štítky kultura, výstavní síň, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malá výstavní síň v prostoru na libereckém náměstí končí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.