Počasí dnes16 °C, zítra11 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

V Naivním divadle se v nové hře nazvané Do stopy! pojede Jizerská 50

V Naivním divadle Liberec vrcholí zkoušení nové inscenace nazvané Do stopy!, jejíž premiéra je plánována na pátek 4. října. Jde o ryze sportovní příběh, tentokrát z prostředí běžeckého lyžování. Novinka Do stopy! je totiž věnována legendárnímu závodu, Jizerské 50. Určena je nejen dětem od pěti let, ale i dospělým. Na pozadí nonverbální klauniády se sportovním komentářem se mimo jiné diváci dozvědí spoustu zajímavostí z historie a průběhu tohoto legendárního závodu.

„Za vznikem inscenace stojí dvojice tvůrců, režisér Martin Tichý a dramatik Tomáš Syrovátka, kteří jsou v Naivním divadle podepsáni pod oblíbenými tituly se sportovní tematikou, jako je Pohádka o Raškovi nebo Pohádka o Liazce. V případě novinky Do stopy! opět sáhli po tématu regionálního charakteru, které však tentokrát zpracovali pro Naivní divadlo ne úplně typickou formou. Inscenace je téměř nonverbální, založená na pohybovém divadlu, s prvky klauniády a grotesky,“ říká za Naivní divadlo Liberec Jana Pittnerová. Děj doprovází mluvený sportovní komentář, který diváky seznámí s řadou zajímavostí z historie a průběhu Jizerské 50.

Inscenace Do stopy! se vyznačuje originální scénografií, pod kterou je podepsán výtvarník Kamil Bělohlávek. „Většina kulis a kostýmů, v nichž se děj odehrává, je vyrobena ze starých běžek a doplněna o dobové oblečení, které Naivnímu divadlu věnovali dárci nejen z Liberce, ale i dalších měst v blízkém a širokém okolí,“ dodává Pittnerová.

Zatímco slavnostní premiéra pro veřejnost se uskuteční v pátek 4. října v 17.00 hodin, žáci základních škol uvidí tuto novinku už ve středu a ve čtvrtek. Další repríza pro veřejnost proběhne 14. listopadu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Naivního divadla Liberec

Štítky Naivní divadlo, Liberec, premiéra, Jizerská 50

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Naivním divadle se v nové hře nazvané Do stopy! pojede Jizerská 50  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.