Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Sportfilm festival v Liberci se blíží. Centrem dění bude Palác Liebieg

Příští týden se v Liberci uskuteční 27. ročník Sportfilm festivalu. Návštěvníci se mohou těšit na Gabrielu Soukalovou, Karlose Vémolu nebo Evu Adamczykovou. Nejúspěšnější snímky postoupí do finále na festival v Miláně.

V Liberci bude příští týden po roce opět festival sportovních filmů Sportfilm. Jde o 27. ročník akce a potrvá od čtvrtka do neděle. Letos bude soutěžit 34 z 366 přihlášených filmů ze 77 zemí světa. Své filmy osobně uvedou známí sportovci jako Gabriela Soukalová, Karlos Vémola, Eva Adamczyková či Michal Maroši. Centrem dění bude poprvé Palác Liebieg, uvedla ředitelka festivalu Renata Balašová.

„Nebude to ale jen o filmech. Doprovodný program pro celé rodiny je zaměřený na propojování kultury a sportu, a proto festival nabídne sportovní aktivity, besedy s režiséry, výstavy obrazů, keramické a výtvarné dílny, gamezónu a mnoho dalších překvapení," dodala.

Vyzkoušet si různé sporty budou moci návštěvníci festivalu na zahradách paláce, a to zejména o příštím víkendu. „Budeme tam mít v sobotu a v neděli celodenní program," řekla Balašová. Na zahradách budou i golfové a baseballové odpaliště s virtuální realitou či trenažér veslování. Součástí Sportfilmu je také běžecký závod v bývalém protileteckém krytu pod Sokolovským náměstím na trase dlouhé 350 metrů nebo turnaj v petanque.

Stěžejní část programu je ale věnována filmům. „Kromě českých sportovců budou mít fanoušci sportovních filmů šanci zhlédnout zahraniční filmy s hvězdami, jako jsou tenistky sestry Williamsovy, šachista Garry Kasparov, basketbalista Rudy Gobert nebo překážkář Edwin Moses," doplnila Balašová.

Hlavní promítací sál bude v Liebiegově paláci, další budou v hotelu Zlatý lev, Rezidenci Rosa, Jedličkově ústavu a Klubu Lípa. V klubu bude mít festival večer 3. října slavnostní zahájení za účasti Karla Vémoly a tvůrců filmu Karlos, výsledky soutěží organizátoři vyhlásí večer o dva dny později. Letošní rozpočet Sportfilmu je 6 milionů korun, filmy soutěží v pěti kategoriích. Nejúspěšnější snímky postoupí na festival v Miláně, kde bude finále World FICTS Challeng, které zahrnuje výběr toho nejlepšího z 20 festivalů sportovních filmů, jež se konají po celém světě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook SPORTFILM Liberec

Štítky Liberec, film, sport, Sportfilm festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportfilm festival v Liberci se blíží. Centrem dění bude Palác Liebieg  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.