Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Suzanne Vega bude mít koncert v parku sychrovského zámku

Americká písničkářka Suzanne Vega vystoupí v létě na Sychrově na Liberecku. Její koncert se uskuteční v zámeckém parku 8. července. Dnes o tom za pořadatele informoval Pavel Mikez. Nebude to jediný koncert americké zpěvačky v Česku, o den dříve vystoupí v Měšťanské besedě v Plzni.

Suzanne Vega se narodila v červnu 1959 v Kalifornii. Kritika nadšeně přijala už její první album Suzanne Vega vydané v roce 1985. Stálicí světové scény se stala v roce 1987 po vydání alba Solitude Standing s hity Luka a Tom's Diner. "Tato americká autorka, producentka, kytaristka a zpěvačka patří k nejvýraznějším postavám neo-folkového hnutí z druhé poloviny 80. let," uvedl Mikez.

Její koncerty podle něj nepostrádají emocionální náboj a naléhavost. "Což ještě umocní nádherné historické prostředí zámeckého areálu na Sychrově, kde její hudební mistrovství doplní její dlouholetý doprovodný kytarista Gerry Leonard, známý mimo jiné také ze spolupráce s Davidem Bowiem a celou řadou dalších světových interpretů," dodal Mikez. Vega nebude první hvězdou, jež vystoupí v zámeckém parku. V minulých letech zde měly koncerty skupiny Blackmore´s Night, Apokalyptica i zpěvačka Sinéad O'Connor.

V zámeckém parku na Sychrově se letos bude konat i několik dalších významných hudebních akcí. Na konci června tam zazní jediný koncert pod širým nebem v rámci projektu Vivaldianno. Projekt houslisty Jaroslava Svěceného a rockového klavíristy ze skupiny Lucie Michala Dvořáka v sobě spojuje barokní klasiku s moderní hudbou. V polovině srpna bude zámecký park patřit dvěma představením opery Aida od Giuseppe Verdiho.

Napsala ČTK

Štítky koncert, Suzanne Vega, zámecký park, Sychrov, Česko, Plzeň, Liberecký kraj, Měšťanská beseda, David Bowie, Gerry Leonard, zámek, Kalifornie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Suzanne Vega bude mít koncert v parku sychrovského zámku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.