Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Festival Benátská! plánuje příměstský tábor pro děti

Na rodiny s dětmi cílí letošní ročník hudebního festivalu Benátská!, který se bude v létě konat v Liberci. Organizátoři nabídnou dětem vstup zdarma, příměstský tábor, hlídací koutek, dětskou zónu a písečnou pláž. V rodinném duchu budou i některá netradiční hudební vystoupení.

"Například na novou stage Skutečná liga si odskočí ze svého vystoupení se Třemi sestrami Lou Fanánek Hagen, aby si zazpíval poprvé v kapele Ešus svého syna. Skupinu otce Wohnoutů Olega Homoly, která se jmenuje Try duby, přijdou podpořit jeho synové Matěj a Honza. Na našich pódiích se vystřídají i dvě generace rodiny Pavlíčků. Michal Pavlíček starší zahraje se Stromboli, jeho syn Michal Jr. zase s kapelou Gang Ala Basta," uvedl ředitel festivalu Pavel Mikez.

Festival Benátská! se chce profilovat jako rodinný. Vstupné tak letos poprvé nebudou muset platit děti do 140 centimetrů, pokud přijdou s rodiči. "V minulých letech jsme měli bezplatný vstup jen pro děti do šesti let," uvedl Mikez. Novinkou bude i příměstský tábor, kam budou moci rodiče ve čtvrtek dítě odložit a v neděli jej vyzvednout. "Na všech úrovních budou s dětmi na festivale pracovat zkušení a certifikovaní odborníci," řekl Mikez. O výši ceny za tábor podle něj ještě nerozhodli, neměla by ale přesáhnout 1500 korun.

Děti budou mít během festivalu k dispozici také speciální zónu s výtvarnými dílnami liberecké galerie. Na Benátské! se představí i zábavní centrum iQLandia, přiveze pojízdnou laboratoř a postaví si stan s interaktivními exponáty. Rodiny budou mít díky festivalové vstupence slevy i do liberecké zoo či na lanovku na Ještěd.

Loni hlavní program ve sportovním areálu Vesec navštívilo 16.000 lidí. Letos se festival koná od 23. do 26. července. Jedním z hlavních taháků festivalu bude legendární metalová kapela Helloween. Organizátoři uvádí, že brzy odtajní ještě jednu zahraniční hvězdu. Z domácích skupin vystoupí obnovené Stromboli s Bárou Basikovou nebo Chinaski, do Liberce se vrátí i Meky Žbirka. Návštěvníci se mohou těšit také na Davida Kollera, Anetu Langerovou, Michala Hrůzu, Václava Neckáře a kapelu No Name. Vstupenka na celý festival se nyní prodává od 1149 do 1279 korun.

Zdroj: ČTK

Štítky příměstský tábor, festival, hudební skupina, Liberec, Michal Pavlíček, Lou Fanánek Hagen, Oleg Homola, Tři sestry, Wohnout, hudební festival, hudební vystoupení, Stromboli

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Benátská! plánuje příměstský tábor pro děti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.