Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přijďte na Festival Malá Skála, lákají pořadatelé

K létu už téměř neodmyslitelně patří hudební festivaly, některé jsou již tradicí, jiné se konají jednorázově či nepravidelně. Navázat na tradici a přitom přijít s něčím novým se podařilo pořadatelům Festivalu Malá Skála, jehož již čtvrtý ročník proběhne 18. července.


Myšlenka na pořádání festivalu se zrodila částečně z nostalgie po festivalu Benátská noc, který byl přesunut do Liberce, částečně ze snahy získat finanční prostředky na činnost místního sdružení dobrovolných hasičů, ale z největší míry za ní stojí touha pořadatelů bavit nejenom sebe, ale také obyvatele a návštěvníky Malé Skály.

„Festival pořádá SDH Malá Skála,“ říká Denisa Andělová, programová ředitelka festivalu, která je policistkou ČR, a vysvětluje, že tato organizace si do roku 2012 přivydělávala na svoji činnost tím, že její členové při festivalu Benátská noc pořádaném na Malé Skále provozovali v "Hasičárně" občerstvení pro kolemjdoucí. „Po přesunu festivalu tak vznikla značná díra v rozpočtu sboru, a i proto se vedení SDH rozhodlo udělat si vlastní festiválek,“ prozrazuje okolnosti vzniku Festivalu Malá Skála Denisa Andělová a doplňuje, že první ročník byl realizován na parkovišti u benzínové pumpy na Malé Skále (2012) a další ročníky již byly přesunuty na louku za stáčírnu vody VESETA. „Festival se odehrává „pod taktovkou“ Radka Havelky a lidé, kteří se podílejí na organizaci, to dělají ve svém volném čase bez jakékoliv finanční kompenzace,“ dodává Andělová s tím, že od počátku je hlavním sponzorským partnerem festivalu pivovar Rohozec, Lodě Koza a Musicfoto.net. „V letošním roce má o festival zájem více sponzorů a pomáhá nám i o. s. Hmoždíř N91 a také Toto o. s. nám v letošním roce vypomohlo i malým finančním darem.“
A na co se můžou návštěvníci festivalu těšit?

Letošní ročník festivalu bude charakteristický různorodostí kapel. „K tomu nás vedla především skutečnost, že festival bude jednodenní. Přejeme si totiž, aby náš festival přilákal různé věkové skupiny a aby se na něm všichni, bez rozdílu věku, dobře pobavili,“ říká programová ředitelka Denisa Andělová.

Hlavní hvězdou festivalu je kapela Medvěd 009, která v letošním roce slaví své 20. výročí a přijede jej tak oslavit na Festival Malá Skála, jelikož její členové mají rádi nezaměnitelnou atmosféru Sušek (Suché skály) a Panťáku (Pantheon).
Účastníci festivalu určitě ocení takéi kapely NIL a Jam&Bazar - nejlepší revivalové kapely 60. – 70. let v ČR. A těšit se mohou také na vystoupení hudebních skupin Love Earth, Amygdala, Dá mi?, Angreštová fošna, Marvan – Narvan tribute band, The Scoffers či Exil 51.

„Vzhledem k omezenému rozpočtu SDH všechny kapely udělaly úpravy ve výši honoráře, těší se na atmosféru a přijedou si zahrát pro radost a aby nás podpořili svou účastí do dalších let,“ uzavírá Andělová s tím, že festival bude obohacen o zajímavý doprovodný program pro děti a součástí festivalu je stanové městečko i bohaté občerstvení. Samozřejmostí jsou WC pro vozíčkáře, volný vstup pro ZTP a pro děti do 13 let.

Vstupenky je možné koupit osobně v Zahradnictví Ing. Tomáš Dufek (na adrese Vranové 1. díl, č. p. 350, Malá Skála) nebo online prostřednictvím sítě SMS TICKET, kde lze provést platbu online, a Vám ihned přijde SMS s potvrzením a kódem, kterým se prokážete u vstupu.

Napsala redkace

Štítky festival, hudební skupina, Malá Skála, Benátská noc, tradice, Česko, hudební festival, Liberec, Pivovar Rohozec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte na Festival Malá Skála, lákají pořadatelé  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.