Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Interaktivní výstava: Pancéřová pěst i simulovaný nálet

Kulaté sedmdesáté výročí od konce druhé světové války si připomíná i liberecká iQLANDIA autenticky pojatou výstavou Tajné zbraně druhé světové války. Návštěvníci prožijí simulovaný nálet bombardérů nebo si mohou zastřílet z obávané pancéřové pěsti. Expozice potrvá až do prosince.

Druhá světová válka byla na zbraně velmi bohatá. Jak se strany konfliktu předháněly ve vývoji zbraní, byly postupně objevovány zcela nové technologie a zařízení, které mají využití i v současnosti. Termínem Tajné zbraně pak označujeme zbraně, které tyto technologie nesly a měly zvrátit průběh války ve prospěch příslušné strany konfliktu. 

A právě tyto zbraně se liberecká iQLANDIA rozhodla zmapovat a přiblížit návštěvníkům. Některé jsou představeny grafikou, jiné pomocí modelů. Science centrum ale výstavu pojalo tak, aby se návštěvník ocitl v době před sedmdesáti lety. „Zažijete simulovaný nálet bombardérů nebo si zastřílíte z pancéřové pěsti. Prohlédnete si také pracoviště velitele SS, řadu běžných pěchotních zbraní a vyzkoušíte si práci s minohledačkou “ přiblížil garant výstavy Josef Brožek.

Chybět nebude ani slavný šifrovací stroj Enigma, zážitek z expozice podtrhnou také dobové zvuky a projekce.

Autoři

Štítky výstava, zbraň, druhá světová válka, Schutzstaffel, Enigma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Interaktivní výstava: Pancéřová pěst i simulovaný nálet  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.