Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Show Village People připomněla ve Vesci diskotéková 70. léta

Kostýmová show americké skupiny Village People tisícům návštěvníků festivalu Benátská!, který se od čtvrtka koná ve sportovním areálu v libereckém Vesci, připomněla diskotéková 70. léta. Jedna z největších hvězd 23. ročníku festivalu se divákům představila v tradičních převlecích za námořního důstojníka, dělníka, motorkáře, kovboje, Indiána a policistu. Přítomní aplaudovali mimo jiné hitu Y.M.C.A., který se v roce 1978 vyšplhal do čela britské hitparády a v amerických žebříčcích bodoval na druhém místě.

"Pochopitelně, že tuto skladbu do programu zařadíme. Budeme ji hrát tak dlouho, dokud o to lidé budou stát," řekl před vystoupením Alex Briley vystupující v roli námořního důstojníka.

Na koncertu dále zazněly známé skladby jako Macho Man nebo Can’t Stop the Music. "Těším se na koncert Village People. Nevěděla jsem, o koho jde, ale táta mi pustil písničku Y.M.C.A. a já zjistila, že ji znám z diskoték," uvedla před koncertem mladá návštěvnice festivalu.

Koncert roztančených diskotékových showmanů sledovaly tisíce lidí. Přesný počet pořadatelé oznámí později. Loni hlavní program ve sportovním areálu navštívilo 16.000 lidí. Letos pořadatelé očekávají zejména díky sobotnímu koncertu německých rockerů Helloween až 20.000 návštěvníků.

Ve Vesci se dnes na třech pódiích představilo přes tři desítky interpretů, Davy lidí se po poledni sešly pod pódiem při koncertu kapely Jelen, s níž si někteří nadšeně zazpívali refrén jejich hitu Magdálena. Z tuzemských hvězd se dnes dále představil například Michal Hrůza, který zahrál písně ze své sólové kariéry i staré hity z období jeho působení v kapele Ready Kirken. Velký úspěch sklidil Arakain s hostující Lucií Bílou, která rozpohybovala posluchače mimo jiné skladbou Dlouhá noc (Crazy Nights) převzatou z repertoáru kapely Kiss.

Dvě písně museli pro velký úspěch přidávat Chinaski, kteří vsadili na osvědčené hity i novinky z alba Rockfield. Na vedlejším pódiu své fanoušky potěšil Kamil Střihavka, který se podle svých slov zatím zúčastnil všech ročníků Benátské, která se zpočátku konala v nadaleké Malé Skále na Jablonecku.

Vystoupila i legendární skupina Stromboli v čele s Michalem Pavlíčkem a Bárou Basikovou, kterou k účasti na několika festivalech přiměl úspěch vyprodaného vzpomínkového koncertu v pražské O2 areně k 30. výročí založení kapely. Na Benátskou dorazila celá původní sestava, tedy kytarista Pavlíček, zpěvačka Basiková, bubeník Klaudius Kryšpín, baskytarista Jiří Veselý, klávesistka Vendula Kašpárková a hostující Vilém Čok. Zazněly především hity jako Veliké lalulá, Košilela nebo Ó hory, ó hory. "Skladby z našeho nového alba Fiat Lux si necháváme spíše na samostatné koncerty," podotkl Pavlíček.

Festival Benátská! ve čtvrtek zahájil tradiční Večírek pro nedočkavé. Úvodní den festivalu bývá každý rok zaměřený tematicky, letos byl věnován hudebníkům svázaným s pražskou Hanspaulkou. Druhá scéna byla věnována účastníkům soutěže Skutečná liga. Podle pořadatelů se v areálu sešlo přibližně 3000 lidí.

Zdroj: ČTK

Štítky festival, koncert, hudební skupina, Village People, Michal Pavlíček, Bára Basiková, Jiří Veselý, Lucie Bílá, Michal Hrůza, Vilém Čok, Kamil Střihavka, Klaudius Kryšpín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Show Village People připomněla ve Vesci diskotéková 70. léta  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.