Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Petr Pečený si ve Vesci zahrál na svém vlatním festivalu

Na festivalu Benátská!, který se od čtvrtka koná ve sportovním areálu v libereckém Vesci, sklidil v pátečním programu ovace Petr Pečený se svou rokenrolovou kapelou Doctor P.P. Zpívající právník se publiku představil nejen jako zpěvák, ale poprvé jako většinový majitel festivalu.

"Samozřejmě to bylo úplně jiné, než když jsme tady vystupoval jenom jako člen kapely, která si užila koncertu, pak jsme si zapařili a já nemusel nic řešit. Teď bylo kolem festivalu tolik práce, že uvažuju o tom, že příští rok už tady hrát nebudeme," řekl Pečený.

Vystoupení Doctora P.P., na jehož konci kapela naházela do publika několik cédéček s jejich poslední nahrávkou Zdravý doktor, mělo velký ohlas. Přestože je Pečený uznávaným odborníkem na otázky spojené s autorským právem, jako Doctor P.P. se opět změnil ve veselou hudební figurku, která si umí sama ze sebe dělat legraci. "Takhle velký úspěch jsme na Benátské! ještě neměli, ale myslím, že to nesouvisí s mým vlastnickým vztahem k festivalu," řekl Pečený, který vystoupil v odpoledních hodinách před hlavními hvězdami. "Nekoupil jsem festival proto, abych se nějak protežoval," podotkl.

Do festivalu Pečený vstoupil po dohodě s jeho zakladatelem Pavlem Mikezem. "Věčně advokacii dělat nebudu, tak jsem si řekl, že bych měl něco na penzi. Sedět jen tak doma by byla cesta do pekel. Ovšem letos to bylo těžké, po delší době jsem znovu začal pracovat o víkendech, ale nelituju toho. Když jsme při koncertu Žlutýho psa viděl, jak se v krásném areálu baví kapela i lidi, řekl jsem si, že to celé má nějaký smysl," uvedl.

Rozpočet festivalu pořadatelé nesdělují, ale Pečený prozradil, že je letos zhruba o 20 procent vyšší než v minulých letech, což představuje miliony korun. Poprvé se podařilo získat záštitu Libereckého kraje a ministerstva zemědělství.

I po příchodu Pečeného si festival zachoval dramaturgii postavenou na mainstreamové hudbě. "Všechnu muziku, která tady zní, mohu poslouchat. Máme tady rock, popík, metal i oživení v podobě účastníků soutěže Skutečná liga," řekl Pečený. Dodal, že už má do příštích let v hlavě zajímavé dramaturgické projekty. Pečený, který se hudbě s přestávkami věnuje pětatřicet let, připravuje na příští rok s kapelou Doctor P.P. další desku i novou koncertní show.

Zdroj: ČTK

Štítky festival, hudební skupina, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Pečený si ve Vesci zahrál na svém vlatním festivalu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.