Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Benátské! v Liberci vystoupí za rok Divokej Bill či Olympic

Kapely Divokej Bill či Olympic vystoupí na 24. ročníku festivalu Benátská! v Liberci. Organizátoři zveřejnili jména prvních kapel. Koncept rockového festivalu bude podle nich podobný jako letos, kdy byl program postavený na českých a slovenských kapelách a doplněný zahraničními hosty Helloween a Village People.

Jméno první zahraniční kapely pro příští ročník pořadatelé představí na přelomu letošního a příštího roku. "Zatím můžeme prozradit první potvrzené české a slovenské kapely, mezi kterými nechybějí například Divokej Bill, Horkýže slíže, Tublatanka, Olympic, Krucipüsk nebo Doctor P.P," řekl zakladatel a ředitel festivalu Pavel Mikez.

Stejně jako letos i v příštím roce hodlají pořadatelé přinášet koncerty kapel s něčím, co nelze vidět na jiném českém festivalu. Tak například slovenská Tublatanka na Benátskou! dorazí se skupinou Adventure Strings. Klasičtí muzikanti, kteří ovládají smyčcové nástroje s Tublatankou zahrají její nejznámější hity.

Benátská! příští rok zachová i tři scény. Jedna z nich bude nově dramaturgicky věnovaná klubovým kapelám. "V letošním roce zaznamenal festival výrazný přírůstek mladších návštěvníků, jedna scéna bude věnována právě jim. Představí průřez toho nejlepšího ze současné mladé scény," uvedl mluvčí festivalu Roman Helcl.

Festival Benátská! letos navštívilo 17.000 lidí, o tisíc více než loni. Příští ročník bude od 28. do 31. července opět ve sportovním areálu ve Vesci. Předprodej vstupenek už začal, do konce října bude lístek stát 890 korun.

Napsala ČTK

Štítky hudební skupina, festival, Olympic, Divokej Bill, Liberec, Village People, Tublatanka, Krucipüsk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Benátské! v Liberci vystoupí za rok Divokej Bill či Olympic  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.